Orlando Culea, candidatul ADER la primăria Sectorului 1, și-a prezentat cele 7 proiecte ”necesare Sectorului”

Orlando Culea, candidatul partidului ADER la primăria Sectorului 1, și-a prezentat cele șapte proiecte necesare Sectorului, printre care: ELIMINAREA MIROSULUI DE GUNOI, APA GRATUITA PENTRU LOCUITORII SECTORULUI 1 și INDEPENDENTA ENERGETICA PENTRU SCOLI SI SPITALE.

  • Liderul ADER și-a prezentat proiectele pe blogul personal, anunțând pentru începând că-și dorește ca mandatul de primar să și-l înceapă cu implicarea locuitorilor Sectorului 1 si informarea acestora intr-un mod cat mai transparent:
  1. Site-ul Primariei va avea un spatiu de discutie deschis tuturor si direct urmarit de mine prin care voi cere si voi asculta parerile si nevoile dumneavoastra.
  2. Politica Usilor Deschise – Voi avea „ochi si urechi” pentru toti locuitorii Sectorului 1, iar usa biroului meu va fi mereu deschisa pentru dumneavoastra. Din prima luna de mandat, voi implementa proiectul „Vorbeste cu Primarul”(proiect unic in Romania). Voi deschide o linie telefonica la care oamenii pot suna si vor intra in legatura directa cu mine.
  3. Saptamanal, voi organiza o conferinta de presa in care voi impartasi eficient si in timp real progresele si programul Primariei.

”Nu am sute deoarece am facut pentru fiecare un plan de realizare nu doar vorbe in vant. Insa, veti vedea cum trebuie sa gandeasca un primar si cum se rezolva problemele populatiei. Proiectele necesare Sectorului 1, sunt proiectele dumneavoastra”, a precizat Culea

PROIECTUL NUMARUL 1: ELIMINAREA MIROSULUI DE GUNOI

Una dintre vesnicile probleme ale locuitorilor Sectorului 1 este MIROSUL DE GUNOI ce vine de la Groapa de Gunoi Chiajna-Rudeni.

Pentru aceasta problema am identificat solutii deja implementate in Elvetia si Franta sau, sa nu va mire, Oradea si Timisoara. Am proiectul gata de implementare, urmand a fi atrase in proiect si alte UAT-uri, deoarece poluarea nu are limite administrative.

Acestea nu sunt doar promisiuni electorale, iar durata de implementare a acestui proiect este de un an.

PROIECTUL NUMARUL 2: APA GRATUITA PENTRU LOCUITORII SECTORULUI 1

Prin Programul pentru Conservarea Resursei de Apa Naturala, sustinut de U.E., fiecare locuitor va beneficia de APA GRATUITA in limita a 4 mc/luna  de persoana. In situatia in care se depaseste consumul  lunar de 5 mc de persoana, consumatorul va plati integral factura de apa.

Se urmareste astfel prin acest proiect de mediu reducerea consumului de apa pe cap de locuitor.

Voi face demersurile necesare din prima luna de mandat. Proiectul reprezinta o premiera in Romania, urmand a fi implementat in termen de un an de la preluarea mandatului.

PROIECTUL NUMARUL 3: DEPARTAMENTUL DE FONDURI EUROPENE

In prima sedinta de Consiliu, voi introduce pe Ordinea de zi proiectul privind infiintarea Departamentului deproiecte si fonduri europene, unde vom angaja specialisti in implementarea proiectelor si atragerea de fonduri europene

PROIECTUL NUMARUL 4: INDEPENDENTA ENERGETICA PENTRU SCOLI SI SPITALE

Institutile de invatamant si cele medicale de stat, vor beneficia de sisteme independente de energie care sa le asigure agentul termic. Astfel, voi initia montarea panourilor fotovoltaice pe aceste institutii, iar copii, bolnavii si angajatii acestor institutii nu vor mai suferi de frig, atunci cand sistemul  centralizat are defectiuni.

Acest proiect se va desfasura pe etape, urmand a acoperi toate cladirile de acest tip in termen de 3 ani de la preluarea mandatului.

PROIECTUL NUMARUL 5: BURSE DE MERIT PENTRU ELEVI

Copiii nostri merita atentia noastra! Elevii cu merite deosebite si rezultate de exceptie, vor primi burse de merit si sprijin din partea Primariei.

Termen de implmentare a proiectului,  luni de la preluarea mandatului.

PROIECTUL NUMARUL 6: AJUTOR PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI

Cand spun ajutor nu ma refer la lucruri materiale, ma refer la infrastructura care sa asigure cu adevarat sanse egale pentru persoanele cu dizabilitati. Astfel, vom instala rampe pentru o usoara accesare a institutiilor si a drumurilor publice. Pentru nevazatori voi implementa un sistem de senzori vocali pe toate cladirile publice si intersectiile din sector.  Pentru surdomuti si pentru persoanele hipoacuzice voi implementa un sistem bazat pe semnale luminoase. Sistemele exista si au fost implementate cu succes in Europa, dar si in institutii destinate acestor persoane(vezi Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” – proiect in care am fost implicat personal).

Termen de implementare a proiectului, doi ani de la preluarea mandatului.

 PROIECTUL NUMARUL 7: AJUTOR PENTRU COPIII CE SUFERA DE AUTISM

Aproximativ 1 din 15 copii in lume, se nasc cu AUTISM! Primaria Sectorului 1 sub mandatul meu, va initia o sustinere cat mai eficienta pentru recuperarea lor!  Voi  deschide un centru de recuperare pentru acesti copii, venind astfel in sprijinul parintilor ce se confrunta cu astfel de probleme.

Termen de implementare, 3 ani de la preluarea mandatului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati