Cele două notărițe din București care falsificau certificate de moștenitor rămân în arest

Lidia Simona Seceleanu și Eugenia Cuțaru, cei doi notari publici din București care au falsificat certificate de moștenitor, contra unor sume consistente de bani, rămân în arest, conform gandul.ro.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București, care a decis prelungirea arestului preventiv în cazul celor două.

Cei doi notari publici din Capitală au fost reținuți de procurorii DNA, la jumătatea lunii decembrie, într-un dosar cu certificate false de moștenitor. Ulterior, judecătorii Curții de Apel București au dispus arestarea lor pentru 30 de zile, iar acum au prelungit măsura cu încă o lună.

Notarii publici au pus la punct un mecanism prin care imobile de valoare, dar părăsite sau fără moștenitori, erau atribuite unor persoane, contra unor sume mari de bani.

Unul dintre notari ar fi eliberat în fals 19 certificate de moștenitor, relevă un comunicat DNA.

Potrivit DNA, acest dosar vizează eliberarea nelegală, de către unele cabinete de notari, în perioada 2019-2022, contra unor sume de bani, a unor certificate de moștenitor, dar și a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate în Capitală, imobile revendicate ori care au aparținut unor persoane fără moștenitori. După obținerea documentelor respective, imobilele erau vândute la prețul pieței.

Lidia Simona Seceleanu și Eugenia Cuțaru au fost reținute și apoi arestate pentru mai multe infracțiuni de fals, uz de fals și abuz în serviciu.

„Concret, în contextul menţionat mai sus, inculpata Lidia-Simona Seceleanu, în calitate de notar public, la instigarea şi cu complicitatea unor alte persoane (printre care şi cele reţinute în prezenta cauză – două fiind angajate la cabinetul notarului public Lidia-Simona Seceleanu) ar fi eliberat în mod nelegal peste 19 certificate de moştenitor care atestau în fals faptul că beneficiarii acestora erau singurii moştenitori ai unor imobile, precum şi alte documente (contracte de cesiune, contracte de vânzare cumpărare) prin care, în mod nelegal, li s-ar fi permis unor persoane să achiziţioneze terenuri, să înstrăineze părţi sociale pe care le deţineau în cadrul diverselor societăţi comerciale, etc. În două dintre cazuri, inculpata Lidia-Simona Seceleanu ar fi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 2.000 euro pentru a elibera două astfel de certificate de moştenitor ce vizau două apartamente din Bucureşti”, a transmis, miercuri, DNA, în comunicatul de presă.

Ulterior, Curtea de Apel București a decis arestarea lor.

Pistol deținut ilegal de Seceleanu, confiscat de procurori

Lidia Simona Seceleanu a mai făcut obiectul unei confiscări speciale pe data de 9 iunie 2022, când magistrații Curții de Apel București au dispus ca acesteia să i se confiște un revolver pe care îl deținea ilegal din 2001.

„S-a constatat că (Seceleanu Lidia Simona – n.r.) deţinea un revolver cu gaze, marca Reck, cu seria de identificare SYU1000, de calibru 9 mm şi că permisul de eliberat la data de 05.12.1996 avea expirată perioada de valabilitate din data de 05.12.2001, fără ca aceasta să fi solicitat o nouă vizare/prelungire a perioadei de valabilitate a permisului în termenul legal şi fără să fi depus documente necesare în acest sens”, au arătat judecătorii în motivarea deciziei de confiscare a armei, citată de Ziare.com

De asemenea, Lidia Seceleanu a mai fost trimisă în judecată în alt dosar, pentru evaziune fiscală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati