Cele mai bune naţionale din circuitul mondial de baschet 3×3 vin în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 organizează în perioada 5-7 august, în ParkLake Shopping Center, o etapă din circuitul mondial de baschet 3×3 pentru tineret, desfăşurată sub egida Federaţiei Internaţionale de Baschet.

  • Evenimentul FIBA 3×3 Nations League este finanţat de către Primăria Sectorului 3 prin programul de finanţări nerambursabile de la bugetul local.

FIBA 3×3 Nations League, competiţie rezervată jucătorilor sub 23 de ani, va aduce la Bucureşti viitori performeri la Campionatele Mondiale sau Jocurile Olimpice.

România se va duela pe teren propriu cu Grecia, Israel, Italia şi Turcia, atât la masculin cât şi la feminin, în cadrul Conferinţei de Sud.

Tinerii jucători români au astfel şansa de a acumula puncte în clasamentele mondiale chiar pe teren propriu, ierarhia pe naţiuni contând pentru calificarea în competiţiile europene şi mondiale. România se află pe locul trei la masculin şi patru la feminin în Conferinţa de Sud înaintea etapei de la Bucureşti.

Campioanele de la cele două categorii se vor califica la finala mondială. Toate meciurile turneului de la Bucureşti vor fi transmise în direct pe canalul de YouTube al FIBA 3×3, asigurând astfel o expunere globală atât pentru oraş cât şi pentru partenerii evenimentului.

Pe lângă meciurile pe care le pot urmări din arena amenajată în interiorul mall-ului, spectatorii vor fi la rândul lor angrenaţi în diverse concursuri cu premii, chiar pe terenul de joc.

Evenimentul FIBA 3×3 Nations League este organizat de către ACS Sport Promotion şi Sport Arena Streetball, finanţat de către Primăria Sectorului 3 prin programul de finanţări nerambursabile de la bugetul local şi susţinut de către ParkLake Shopping Center, Nike, Tissot, Horizon şi Federaţia Română de Baschet. Partener global al evenimentelor FIBA 3×3 este Wilson.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati