Cele mai premiate filme de la Cannes se văd la Cineplexx Băneasa!

Între 25 octombrie – 27 octombrie, Cineplexx Băneasa și Cineplexx Titan oferă cinefililor ocazia de a viziona pe marile ecrane cele mai noi și aclamate filme din cinematografia mondială. 

  • Poți achiziționa bilete de AICI!

Diamant Brut, debutul regizoarei franceze Agathe Riedinger, tot din Competiția oficială Cannes 2024, urmărește povestea lui Liane, o tânără de 19 ani, impulsivă și plină de pasiune, care locuiește cu mama și sora sa mai mică în orașul prăfuit Fréjus. Obsedată de frumusețe și de dorința de a deveni faimoasă, Liane visează la o viață plină de succes, crezând că reality show-urile îi pot oferi recunoașterea pe care o caută. Șansa pare să-i surâdă atunci când este selectată la un casting pentru emisiunea „Insula miracolelor”, un concurs care îi oferă iluzia unei ascensiuni rapide spre celebritate. Filmul, care explorează temele aspirațiilor tinereții, superficialitatea faimei și complexitatea relațiilor familiale.

Megalopolis, mult așteptatul film al legendarului regizor Francis Ford Coppola, va deschide festivalul pe 25 octombrie, la Cineplexx Băneasa, într-o premieră națională. Pentru acest film, Francis Ford Coppola l-a avut director de imagine pe românul Mihai Mălaimare Jr, cunoscut pentru colaborările sale cu mari regizori internaționali.

Considerat unul dintre cele mai ambițioase proiecte cinematografice din cariera lui Coppola, Megalopolis a fost cel mai așteptat lungmetraj la ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, unde a concurat pentru marele premiu Palme d’Or. Cu o distribuție impresionantă, ce include actori de renume precum Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight și Laurence Fishburne.

Megalopolis aduce pe ecran o poveste captivantă despre colapsul societății și încercarea de a o reconstrui într-o formă nouă și inovatoare. Acțiunea se desfășoară într-o metropolă modernă, New York, unde vechiul și noul se confruntă în lupta pentru viitorul civilizației. Inspirat de evenimentele istorice legate de Conjurația lui Catilina din Roma antică, filmul explorează teme profunde legate de putere, corupție și dorința de reconstruire. Francis Ford Coppola a început să dezvolte Megalopolis la începutul anilor 1980.

Pe 26 octombrie vor rula în cinematograful Cineplexx Băneasa: 

L’Amour Ouf, regizat de Gilles Lellouche, este unul dintre cele mai așteptate filme franceze ale anului. O poveste explozivă despre pasiune și iubire obsesivă, filmul explorează granițele extreme ale relațiilor umane și cât de departe pot merge oamenii din dragoste. Cu o regie inovatoare, filmul spune povestea a doi adolescenți din clase sociale diferite care cresc în același oraș, la același liceu, în jurul acelorași docuri portuare. Drumurile lor se încrucișează și se îndrăgostesc nebunește. În timp ce Jackie își urmează drumul și studiază, Clotaire este prins în vârtejul bandelor și ajunge la închisoare pentru 12 ani, sub acuzații false de crimă.

Emilia Perez, în regia lui Jacques Audiard (Palme d’Or pentru Dheepan), distins cu Premiul Juriului si Premiul pentru Cea mai bună interpretare feminină pentru cele patru actrițe din rolurile principale, îmbină elemente de thriller cu musical, avându-le în distribuție pe Selena Gomez, Zoe Saldana, Karla Sofía Gascón și Adriana Paz. Filmul spune povestea unui lider de cartel mexican, Juan „Manitas” Del Monte, și a transformărilor surprinzătoare prin care acesta decide să treacă. Filmul a provocat o controversă la Cannes căci printre actrițele care au primit premiul pentru interpretare se numără și Karla Sofia Gascon, actriță transgender. „Emilia Perez” a fost selectat pentru a reprezenta Franța la categoria Cel mai bun lungmetraj internațional la gala premiilor Oscar din martie 2025.

Mexic, zilele noastre. Avocata Rita primește o ofertă neașteptată. Trebuie să-l ajute pe un temut șef de cartel să se retragă din afaceri și să dispară pentru totdeauna, devenind femeia care a visat întotdeauna să fie.

Pe 27 octombrie vor rula în cinematograful Cineplexx Băneasa: 

Le Comte de Monte Cristo, clasicul atemporal al lui Alexandre Dumas, primește o nouă viață pe marele ecran datorită regizorilor Matthieu Delaporte și Alexandre De La Patellière. Prezentat în afara competiției la Festivalul de Film de la Cannes 2024.

Filmul prezintă o interpretare epică a poveștii de trădare, bogăție misterioasă și răzbunare meticuloasă. Pierre Niney, îl interpretează pe Edmond Dantès, eroul tragic transformat în puternicul Conte de Monte Cristo, însoțit de o distribuție talentată care îi include pe Bastien Bouillon, Anaïs Demoustier și Laurent Lafitte.

 Le Comte de Monte Cristo îl urmărește pe Edmond Dantès, un tânăr marinar care este întemnițat pe nedrept în ziua nunții sale din cauza unui complot orchestrat de așa-zișii săi prieteni. După 14 ani petrecuți în sinistrul Château d’If, el evadează cu ajutorul unui alt prizonier care îi dezvăluie locația unei comori ascunse. Îmbogățit, dar deziluzionat, Dantès reapare în societatea pariziană ca misteriosul și magnificul Conte de Monte Cristo cu un singur scop: să se răzbune pe cei care i-au distrus viața.

The Substance, premiul pentru Cel mai bun scenariu la Cannes 2024, un film prin care Coralie Fargeat îndreaptă atenția asupra corpului feminin. “Asta are un impact masiv în viaţa femeilor şi condiţionează un număr uriaş de lucruri în societate. Corpul nostru ne defineşte, generează inegalităţi şi violenţă, inclusiv din partea noastră. Suntem aproape obligate să îl detestăm într-un fel sau altul şi el poate deveni primul nostru instrument de tortură”, spunea Coralie Fargeat.

O vedetă la final de carieră decide să folosească un medicament de pe piața neagră, o substanță de replicare celulară care creează temporar o versiune mai tânără și mai bună a sa.

Ți-ai dorit vreodată o versiune mai bună a ta? Tot tu, dar mai bună în toate aspectele. Se poate. Trebuie doar să încerci acest nou produs, The Substance.

MI-A SCHIMBAT VIAȚA COMPLET. 

Produsul crează o nouă versiune a ta, mai tânără, mai frumoasă, pur și simplu perfectă. Tu la puterea o mie. E doar o regulă, să împarți timpul. O săptămână pentru tine, una pentru nouă. Șapte zile pentru fiecare, în echilibru perfect. Ce poate fi mai ușor?

Dacă respecți acest echilibru, totul va fi perfect…

Les Films de Cannes à Bucarest este mai mult decât un simplu eveniment cinematografic. Este o invitație la dialog, o ocazie de a explora tematici profunde și relevante prin intermediul filmelor de autor premiate la marile festivaluri internaționale.

De la drame la povești care explorează identități și culturi diverse, fiecare proiecție este o poartă către o lume nouă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati