Cele mai sigure vacanțe pe care le pot face românii în 2020. 5 țări din Europa sunt destinațiile perfecte

Vacanță în pandemie. Iată care sunt cele mai sigur destinații europene. Printre precauțiile pe care fiecare turist ar trebui să și le ia înainte de a pleca la drum, călătorii români au la îndemână și liste cu destinații din Europa, pentru a nu rătăci pe Internet în încercarea de a găsi țările sigure pentru vacanțe.

5 țări din Europa sunt destinațiile perfecte pentru vacanța de vară

Grecia

Grecia a început să primească turiști români încă de la începutul săptămânii trecute, iar primele rapoarte arată că aceasta rămâne una dintre cele mai îndrăgite, dar și sigure, destinații pentru călătorii români. De altfel, premierul Kyriakos Mitsotakis a subliniat că Grecia nu este interesată în această vară ”să devină destinația numărul unu în Europa”, ci să fie ”cea mai sigură destinație de vacanță din Europa”, scrie Playtech.

Grecia are până astăzi un număr de doar 3.562 de persoane diagnosticate cu COVID-19, 192 pierzându-și viața din cauza acestei boli.

Portugalia

Portugalia și-a deschis de curând granițele pentru turiștii europeni, autoritățile de la Lisabona informând că țara este pregătită să facă față unui val de turiști în această vară. Premierul portughez a specificat faptul că în țară a fost pus la punct un protocol între autoritățile sanitare și hoteluri pentru a oferi garanții, așa încât turiștii să fie convinși că vor fi în siguranță.

  • Portugalia are până astăzi un număr de 44.129 de cazuri și 1.620 de decese;
  • Ungaria – până astăzi, țara a înregistrat 4.205 de cazuri de COVID-19 și 589 de decese;
  • Liechtenstein – până la momentul redactării acestui articol, microstatul germanofon din Europa Centrală a înregistrat doar 84 de cazuri și un deces;
  • Letonia – până astăzi, Letonia a înregistrat 1.127 de cazuri de COVID-19 și 30 de decese din cauza bolii.

”Zona verde”

Potrivit unei hotărâri recente a autorităților europene, obligația de autoizolare se ridică pentru românii care vin din țări unde se înregistrează o medie mai mică de 5 cazuri/zi la milionul de locuitori, în ultimele 14 zile. Lista cu aceste țări este actualizată în fiecare zi de luni de INSP.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati