Celebra operă „Marele Val”, expusă la Art Safari în formă LEGO

„Marele val”, operă emblematică a artistului japonez Hokusai, transpusă în piese Lego, poate fi admirată la Art Safari.

„Marele Val” al lui Hokusai este cu siguranță una dintre cele mai cunoscute și influente opere de artă japoneză din toate timpurile, care continuă să facă „valuri” creative în întreaga lume. Grupul LEGO aduce un omagiu acestei capodopere mondiale și istoriei sale de aproape două secole, prin reproducerea capodoperei emblematice sub formă de LEGO® Art.

  • Această reinterpretare din cărămizi LEGO a bine-cunoscutei capodopere va putea fi admirată și într-un context artistic, în cadrul expoziției Art Safari, între 2-5 martie, la Palatul Dacia-România (Str. Lipscani nr. 18-20, București).

Katsushika Hokusai a creat „Marele val”, xilogravura originală fiind realizată prin tehnica blocurilor de lemn, la începutul anilor 1830, iar de atunci lucrarea a fost expusă în multiple muzee, a inspirat creatori de muzică și a fost recreată ca artă stradală și sub formă de produse comerciale în întreaga lume. Tabloul surprinde Muntele FUJI, emblematicul simbol al Japoniei, în spatele unui val mare care acoperă un grup de bărci mici.

Lucrarea a fost reprodusă de designerii LEGO în acest nou set LEGO Art, ce cuprinde 1.810 piese, cu reliefuri și elemente de diferite forme care redau liniile și profunzimea operei originale a lui Hokusai.

  • Potrivit unui nou studiu, realizat de LEGO Group în cadrul raportului global „Play Well 2022 Report”, majoritatea adulților (93%) trec în mod regulat prin stres și caută noi modalități de relaxare și de deconectare (80%). Cei mai mulți dintre ei (92%) doresc să se deconecteze și să-și găsească echilibrul prin activități care au legătură cu hobbyurile și interesele lor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati