Celebru avocat din București, prins când ascundea referatul DIICOT care cerea arestarea clientului său

1
682

Acuzații fără precedent îl vizează pe un renumit avocat din Capitală, după un incident înregistrat acum câteva luni în sala de judecată, la Tribunalul București.

I se reproșează că în timpul unei ședințe de judecată ar fi ascuns în servietă referatul DIICOT cu propunere de arestare preventivă a unor presupuși traficanți de migranți.

Avocatul respinge acuzația de sustragere de înscrisuri și spune că a fost o neînțelegere.

Avocatul Ion Vulpoiu îl apăra pe unul dintre suspecții aduși la arestare de procurorii de la Crimă Organizată. Grefiera de ședință susține că l-ar fi surprins când ascundea referatul procurorilor, singurul exemplar din dosar. Și asta chiar înainte ca judecătorul să îl poată analiza.

Dar avocatul spune că nu a avut intenții necurate și că ar fi pus din greșeală în servietă documentul DIICOT.

Mărturia grefierei: ”Am remarcat că de pe acea masă (…) dispăruse volumul din dosarul de urmărire penală. (…) Am văzut când avocatul Vulpoiu a luat de pe masă volumul și l-a introdus înapoi în servietă„. (Sursa: Rechizitoriul PCAB)

A fost alertat și judecătorul de ședință, care i-a cerut jandarmului care asigura paza sălii de judecată să confirme că referatul procurorilor ar fi fost scos de avocat din servieta lui, sub ochii suspecților.

Colegii avocatului prezenți în sala de judecată au fost audiați ca martori. Procurorii nu au acceptat scuza unei greșeli invocată de avocatul suspect, așa că l-au trimis în judecată. Mai ales că, înainte de a fi avocat, Vulpoiu a fost ofțer de poliție specializat în cercetarea penală.

După scandalul din sala de judecată, avocatul a fost reținut de procurori pentru 24 de ore, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. A primit chiar interdicția de a mai participa la ședințe de judecată, însă măsura a fost revocată de Curtea de Apel București după doar o săptămână.

Aceeași instanță este chemată acum să dea un verdict în acest scandal cu totul și cu totul neobișnuit. Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă până la 5 ani de închisoare și excluderea din profesie.

Avocatul riscă 5 ani de închisoare

Inculpatul Ion Vulpoiu a remis volumul către jandarm, care a fost întrebat de judecător „De unde l-ați luat, domnul jandarm? Acum, de unde l-ați luat?”. În locul acestuia a răspuns chiar Ion Vulpoiu, prin „De la mine! Că tocmai l-am scos eu!”. (Sursa: Rechizitoriul PCAB)

sursa: stirileprotv.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.