Centru de arşi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

0
108
medici

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de arşi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Investiţia este estimată la 77 de milioane de euro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, adoptarea unei HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Bucureşti, transmite News.ro.

Centrul de arşi va fi construit pe o suprafaţă de 2 400 mp şi va curinde opt săli de operaţii, din care trei pentru chirurgie generală, una pentru microchirurgie, una pentru urgențe si trei pentru ortopedie, staţie de sterilizare, 36 de paturi ATI împărţite într-un nucleu de șase paturi, două nuclee de opt paturi şi 14 paturi de neonatologie.

De asemenea, vor fi camere pentru medicii de gardă, ambulatorii pentru chirurgie plastică, două săli de operaţii pentru centrul de arşi, 10 paturi pacienţi critici, mari arși, 16 paturi TIIP mari arşi şi 10 paturi microchirurgie şi chirurgie reconstructivă.

Centrul de arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este o investiţie de peste 77 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.