Centrul de Comunicare al Municipiului București: Pe timpul nopții, nu au fost înregistrate incidente care să vizeze securitatea sediilor secțiilor de votar

În contextul finalizării campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și pre-începerii turului al II-lea de scrutin, Centrul de Comunicare al Municipiului București, transmite că, pe timpul nopții, nu au fost înregistrate incidente care să vizeze securitatea sediilor secțiilor de votare, iar în această dimineață, în Municipiul București, efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat măsurile de protecție le-au predat președinților birourilor electorale, cu sigiliile intacte.

Pe parcursul zilei de ieri și al nopții, la nivelul Capitalei, structurile MAI nu au înregistrat incidente deosebite.

În ceea ce privește misiunile de astăzi, așa cum în primul tur al alegerilor prezidențiale, datorită bunei organizări și a mobilizării efectivelor implicate, a fost menținut un climat normal de ordine publică, la nivelul Capitalei, au fost luate măsurile necesare pentru ca și cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale să se desfășoare în condiții de siguranță și legalitate.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a solicitat personalului MAI, angrenat în activități, la nivelul Municipiului București, să își facă datoria, ca de fiecare dată, cu profesionalism, transparență și echidistanță.

Aproximativ 4.200 de angajați ai MAI vor asigura climatul normal de siguranță în București, protecția celor aproximativ 1.300 de secții de vot și verificarea sesizărilor cu privire la posibile incidente electorale.

În Capitală, toate misiunile structurilor MAI legate de alegeri sunt monitorizate și coordonate prin Centrul de Conducere Integrată al Municipiului București, care acționează în sistem integrat.

Obligația de a lua măsurile necesare pentru că alegerile să decurgă în bune condiții revine președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, care au atribuții și în afara secției de vot, în jurul secțiilor, precum și pe străzi și în piețe publice, până la o distanță de 500 de metri.

Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în împrejurimi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Cetățenii români pot vota în baza unuia dintre următoarele acte: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar. Pentru exercitarea votului, documentul de identitate trebuie să fie valabil.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati