Centrul de Educaţie şi Formare prin Benzi Desenate se lansează pe 10 noiembrie, la București

0
227
Imagine de thank you for 💙 de la Pixabay

Centrul de Educaţie şi Formare prin Benzi Desenate va fi lansat pe 10 noiembrie, sub egida Muzeului Naţional al Literaturii Române, la sediul din Strada Nicolae Creţulescu, potrivit unui comunicat de presă.

Centrul, primul din România, include conceptul de şcoală de benzi desenate European School of Comics, cu materiale de învăţare, predare şi evaluare prin benzi desenate, precum şi un laborator de cercetare care îşi propune să studieze rolul, impactul şi evoluţia folosirii benzii desenate în educaţie, scrie Agerpres.

Participanţii vor descoperi etapele de realizare a benzii desenate într-un mediu în care să se simtă încrezători şi inspiraţi pentru a-şi explora potenţialul, a-şi dezvolta abilităţile creative, imaginaţia, modul de comunicare şi scrierea creativă.

La ateliere se vor dezbate subiecte din literatură şi nu numai, sub formă de benzi desenate şi romane grafice, prin metoda BDAS – Banda Desenată Aplicată la Şcoală.

Totodată, se va aborda şi banda desenată în arta digitală şi publicitate.

Centrul include şi o bibliotecă de benzi desenate, care va putea fi consultată gratuit, la sediul muzeului, începând cu data de 10 noiembrie.

Solicitarea pentru laboratorul de cercetare al Centrului de Educaţie şi Formare prin Benzi Desenate se va face la adresa educatiebd@gmail.com.

Biblioteca de benzi desenate „Comics Didactic” este disponibilă public doar în cadrul programului Muzeului Naţional al Literaturii Române.

În perioada 10 noiembrie – 15 decembrie, vor fi organizate o serie de ateliere de benzi desenate sub îndrumarea lui Mihai I. Grăjdeanu.

Pentru a participa la un atelier este necesară completarea formularului: https://forms.gle/DT7SS94pA8kKQyw46 şi achitarea biletului de intrare la muzeu, în valoare de 7 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.