Centrul de servicii de recuperare neuromotorie de pe Şoseaua Pantelimon va fi modernizat prin PNRR

1
325
Imagine de Julio César Velásquez Mejía de la Pixabay

Centrul de servicii de recuperare neuromotorie pentru persoanele cu dizabilităţi situat pe Şoseaua Pantelimon va fi modernizat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu o investiţie de peste 360.000 de lei, după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 2 a obţinut finanţare în acest sens.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, se vor îmbunătăţi infrastructura şi serviciile oferite, centrul urmând să fie dotat cu echipamente de ultimă generaţie de terapie combinată, aparate de fizioterapie ce utilizează un câmp electromagnetic de înaltă intensitate şi aparate multifuncţionale pentru antrenarea tuturor grupelor musculare. Totodată, se va achiziţiona mobilier nou.

Capacitatea centrului este de 45 locuri pe lună, în două serii a câte zece zile. Serviciile centrului de recuperare sunt disponibile doar persoanelor adulte încadrate în grad de handicap domiciliate în Sectorul 2. Scopul acestui proiect este prevenirea instituţionalizării persoanelor adulte cu dizabilităţi.

Centrul de servicii de recuperare neuromotorie furnizează servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi masaj.

Conform datelor DGASPC Sector 2, în 2021, la nivelul acestei zone administrativ-teritoriale erau înregistraţi 13.572 de adulţi cu dizabilităţi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.