Centura Comarnic, pe DN 1 Valea Prahovei : Frasinul va construi centura de 6 kilometri

Contractul pentru proiectarea și execuția centurii Comarnic a fost semnat cu Asocierea Frasinul-Arthenis, a anunțat luni, Consiliul Județean Prahova. Centura Comarnic are o singură bandă/sens, o durată de proiectare de trei luni, iar pentru execuție sunt 21 de luni. Pentru Centura Bușteni-Azuga, un proiect mult mai dificil, CJ Prahova urmează să anunțe rezultatele procedurii, conform economedia.ro.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 22.05.2023, contractul de proiectare și execuție a Centurii Comarnicului. Licitația pentru acest obiectiv de investiții a fost câștigată de asocierea S.C. FRASINUL S.R.L. (lider) – S.C. ARTEHNIS S.R.L., la valoarea de 236.740.000,00 lei fără TVA. Centura va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest, va avea o lungime de aproape șase kilometri și două benzi de circulație. Vor fi construite 3 poduri noi și va fi dublat podul peste râul Prahova de pe DJ101R. În același timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova și calea ferată Ploiești – Brașov. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Transport 2021-2027″ a anunțat CJ Prahova.

Datele tehnice pentru Centura Comarnic – varianta 2022

Caietul de sarcini pe care l-a consultat Economedia arată o lungime de 5,8 kilometri cu traseu la vest de orașul Comarnic, paralel cu DN 1 și cu râul Prahova. Durata de realizarea este de 23 de luni din care primele trei luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuție. Centura Comarnic va avea poduri peste râul Prahova și peste Magistrala CFR M 300 București – Brașov, acestea fiind cele mai importante lucrări de artă. Studiul geotehnic a fost actualizat în mai 2022, iar CJ Prahova a emis Certificatul de Urbanism în octombrie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati