CEO Wizz Air, despre închiderea unor zboruri: Dacă zborul face bani, zburăm mai mult pe acele rute, dacă ruta nu face bani, atunci reducem frecvența sau suspendăm zborurile

0
133

József Váradi, CEO Wizz Air, anunță o vară extrem de dificilă în privința transporturilor aeriene, având în vedere personalul puțin și limitarea orelor de zbor ale piloților, relatează Monitorul de Cluj, citat de G4Media.ro.

”Nu cred că industria va merge ca pe roate în această vară, cred că vor fi factori perturbatori, va fi o vară provocatoare din cauza unor factori numeroși. Menționez doar câțiva dintre acești factori. În continuare există război, acesta este un factor care afectează controlul traficului aerian, acesta poate fi o sursă de perturbare. Vedem provocări în lanțul de aprovizionare și care poate afecta și operațiunile industriei. Da, cred că trebuie să fim oarecum pregătiți la vară pentru un mediu de operare disruptiv, dificil. Noi am făcut o mulțime de investiții pentru a ne asigura că suntem mai rezistenți, mai intacți, chiar și în condiții dificile. Deci, am schimbat o parte din programări pentru a ne asigura că piloții nu depășesc timpul legal de zbor, avem mult mai multe resurse pentru a ne asigura că, dacă avem nevoie să aducem piloți sau echipajul de cabină, putem să o facem fără probleme. Avem mai multe avioane de rezervă pentru a ne asigura că, dacă ceva merge prost, mă refer și la probleme tehnice, avem oportunități și putem continua să funcționăm. Am adăugat aproximativ 150 de oameni în echipele noastre de management operațional”, susține József Váradi.

El explică suspendarea unor zboruri de pe aeroporturile din România prin prisma rețetei financiare.

”E foarte simplu. Luăm fiecare decizie în funcție de profitabilitate. Dacă zborul face bani, zburăm mai mult pe acele rute, dacă ruta nu face bani, atunci reducem frecvența sau suspendăm zborurile”, a explicat József Váradi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.