Ceremonii de deschidere a noului an universitar în instituţiile militare de învăţământ superior

Luni, în instituţiile militare de învăţământ superior vor avea loc festivităţi de deschidere a anului universitar 2022-2023.

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, va participa, începând cu ora 9.00, la ceremonia Institutului Medico-Militar, care va avea loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Activităţile organizate cu prilejul deschiderii anului universitar în instituţiile militare de învăţământ sunt programate după cum urmează:

– Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti, începând cu ora 9.00. Instituţia de învăţământ numără 1093 de studenţi, dintre care 252 în anul I.

– Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti, începând cu ora 9.00. Din cei 905 de studenţi la cele trei cicluri universitare – licenţă, masterat şi doctorat, 283 sunt în anul I.

– Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, începând cu ora 9.00. Academia are 435 de studenţi, dintre care 143 în anul I.

– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, începând cu ora cu ora 9.00. Totalul numărului de studenţi este de 971, dintre care 310 sunt în anul I.

– Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, din Constanţa, începând cu ora 9.00. Dintre cei 397 studenţi militari, 92 sunt în anul I.

– Institutul Medico-Militar din Bucureşti, la sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, începând cu ora 9.00. Numărul total de studenţi este de 335, dintre care 67 sunt în anul I.

De asemenea, ceremonii de deschidere a anului de învăţământ vor avea loc în instituţiile de formare continuă nonuniversitară militară – Şcoala de instruire interarme a forţelor terestre „Mihai Viteazul” din Piteşti, Şcoala de instruire interarme a forţelor aeriene „Aurel Vlaicu” din Boboc, Şcoala de instruire a forţelor navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, Şcoala de instruire a forţelor pentru operaţii speciale „Burebista” din Vlădeni, Şcoala de instruire pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi apărare cibernetică din Sibiu şi Şcoala de instruire pentru logistică „General-maior Constantin Constantiniu” din Chitila.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati