Cerşetoare cu păpuşi. Mai multe femei au fost amendate de Poliţia Locală pentru că cereau „bani pentru lapte praf” – FOTO

Poliţia Locală a amendat, în ultimele zile, mai multe femei care cerşeau la semafoare „un bănuţ pentru lapte praf” ţinând în braţe păpuşi din cârpe în loc de bebeluşi, informează Primăria Sectorului 6, într-un comunicat de presă.

„Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor ‘un bănuţ pentru lapte praf’. Atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi! În braţele cerşetoarelor nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe. Poliţia Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancţionat cu amendă”, se arată într-un comunicat transmis vineri de autoritatea locală.

Sursa citată relatează un astfel de caz petrecut pe 5 ianuarie, în intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu. În aceeși zi au fost prinse alte trei cerşetoare cu păpuşi din haine, în zone diferite ale Sectorului 6.

”Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci şi refuză sprijinul Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Azi, 6 ianuarie, o altă femeie cu păpuşă în braţe apela la mila şoferilor în zona Grozăveşti”, adaugă primăria.

Autorităţile suspectează existența unei rețele de cerşetoare cu păpuşi, pentru că unele dintre persoanele amendate sunt rude și au mai fost amendate anul trecut pentru aceeaşi faptă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati