CERT-RO avertizează împotriva unei noi înșelătorii pe Instagram: Atenție la mesaje și comentarii

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează în legătură cu mesajele sau comentariile primite pe Instagram și spun că acestea pot ascunde o tentativă de phishing.

Într-o postare pe pagina de Facebook a CERT-RO, specialiștii în securitate cibernetică îndeamnă utilizatorii să nu transmită date personale, financiare sau de autentificare.

Foto: Facebook / CERT-RO

„Atenţie la mesajele sau comentariile primite pe Instagram. În unele cazuri, acestea vin din partea unor conturi controlate de atacatori şi au scopul de a vă determina să le transmiteţi (involuntar) date personale, date financiare sau de autentificare. În acest caz, atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram şi ameninţă cu închiderea contului, dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link. Deşi pe această reţea socială link-urile sunt inaccesibile direct, utilizatorii primesc şi indicaţii despre cum pot totuşi accesa acel URL. Este evident o tentativă de #phishing”, explică experţii CERT-RO.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati