Cetățean srilankez care a comis o crimă în București, prins după 33 de ani. Unde l-au găsit polițiștii

0
708
Photo by Richard Bell on Unsplash

Cetăţean srilankez a fost prins la 33 de ani după ce a ucis un cetăţean străin la Bucureşti.

  • Kumarasamy Navaneethan a ucis un cetățean străin în România, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința din București și l-a dus în cartierul Crângași, unde l-a aruncat în Lacul Morii.

Un cetăţean srilankez de 52 de ani a fost depistat în localitatea Moers, Germania, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR, cu Biroul Sirene Germania, condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor comise în anul 1991.

În decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința sa, situată în București și l-a transportat în cartierul Crângași, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

La data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean srilankez, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

„În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se află pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză”, arată sursa citată.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.