Cetățeanul.net – Șantajul primarului Nicușor Dan asupra polițiștilor locali: „Vor fi consecințe!”

Potrivit jurnaliștilor de la Cetățeanul.net, o înregistrare audio arată cum primarul general Nicușor Dan îi șantajează și îi amenință pe față pe polițiștii locali pentru a aplica ilegal o amendă de 35 milioane de euro.

  • ”După ce polițiștii au refuzat să dea amenda ilegală, Nicușor Dan s-a ținut de cuvânt: i-a demis pe șefii Poliției Locale care au refuzat să încalce legea”, arată sursa citată.

Totul s-a întâmplat într-o ședință convocată de primarul general, din iulie 2023, la care au participat directorul general al Poliției Locale București de la acea vreme, Daniel Mihai Rășică, directorul executiv adjunct al Direcției Control – Constantin Maximilian, și Răzvan Florea, șef serviciu, în cadrul Serviciului Control Ecologie și Protecția Mediului – cel care a fost somat de primar să aplice sancțiunea proprietarului terenului de lângă parcul IOR, nu contravenientului, așa cum prevede legea.

Responsabilii Poliției Locale i-au explicat lui Nicușor Dan că, potrivit legii, sancțiunea poate fi aplicată doar persoanei care a comis fapta, nu proprietarului, notează cetățeanul.net: ”Or, câtă vreme nu este există nicio dovadă că proprietarul are vreo vină, acesta nu poate fi amendat.”

Din înregistrarea intrată în posesia Cetățeanul reiese că Răzvan Florea era foarte timorat în fața primarului general, completează jurnaliștii: „Dacă nu aplici sancțiunea, vor fi consecințe!”, se aude vocea lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan: „Schimb dispoziția de primar, mă numesc agent constatator, dar asta o să aibă niște urmări!”

Mai jos, dialogul dintre primarul general Nicușor Dan și Răzvan Florea, șef serviciu, în cadrul Serviciului Control Ecologie și Protecția Mediului:

Nicușor Dan: Așa… Întrebarea este dacă veți da sau nu veți da această sancțiune?

Răzvan Florea: Dacă vom avea toatele elementele care…

Nicușor Dan: De o săptămână tot aștept.

Răzvan Florea: Trebuie să vedem, mai întâi, cine a făcut fapte…

Nicușor Dan: Nu contează. Este un proprietar care…

Răzvan Florea: Este, dar nu…

Nicușor Dan: Deci, o dați sau nu o dați? Asta e singura întrebare. Că, nu mai… M-am săturat de veșnice discuții. Azi, la ora 12.00, veți da această amendă așa cum a solicitat primarul sau nu? Dacă nu, să-mi spuneți… Nu-i mai convocăm, anulăm convocarea, trimitem executor, schimb dispoziția de primar, mă numesc agent constatator, dar asta o să aibă niște urmări!

Răzvan Florea: V-am spus, dacă găsim toate elementele ca să putem da această sancțiune, o dăm. Dar, momentan, nu le avem.

Nicușor Dan: Deci, nu o dați…

Răzvan Florea: În Legea 24 (n.r. Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane) scrie clar că persoanele fizice sau juridice nu trebuie să diminueze…, nu pot să incriminez proprietarii, ci persoana care a făcut acea faptă, contravenientul.

Nicușor Dan: Deci, nu o dați în forma în care am solicitat-o eu…

În octombrie 2023, primarul a anunțat că a schimbat conducerea Poliției Locale a Municipiului București pentru mai multe „deficiențe” și, în special, pentru refuzul de a aplica mult-mediatizata amendă de 35 milioane euro în cazul IOR.

Citește continuarea pe Cetățeanul.net.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati