Cetăţenii Sectorului 1 se pot înscrie începând de astăzi pentru a beneficia de un tichet anticriză de 1.000 de lei

0
328

Cetăţenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se pot înscrie începând de astăzi pe platforma informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei, anunţă Primăria Sectorului 1.

După înregistrare, cei eligibili ar urma să primească tichetul care, potrivit platformei primăriei, va putea fi folosit pentru ”operatorii economici agreaţi”, lista acestora fiind disponibilă  după încheierea perioadei de preînregistrare.

Tichet anticriză pentru fiecare cetăţean din Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani

Primăria precizează că, la iniţiativa primarului, Clotilde Armand, fiecare cetăţean cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani ar putea beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru a face faţă crizei energetice şi pentru a trece mai uşor peste această iarnă.

”Cetăţenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se pot înscrie începând de astăzi pe platforma informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei. Reamintim faptul că, la iniţiativa primarului, Clotilde Armand, fiecare cetăţean cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani ar putea beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru a face faţă crizei energetice şi pentru a trece mai uşor peste această iarnă”, arată instituţia.

“Prin aceste tichete anticriză în valoare de 1.000 de lei cetăţenii Sectorului 1 vor face mai uşor faţă crizei energetice şi vor trece mai uşor peste această iarnă. La nivelul aparatului primăriei totul este pregătit pentru acordarea rapidă şi transparentă a acestor tichete. Platforma informatică prin accesarea căreia cetăţenii majori din Sectorul 1 se pot înscrie pentru obţinerea tichetelor anticriză este gata, banii pentru acordarea tichetelor îi avem, pentru că i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administraţii locale către firmele de partid. De acum totul depinde de votul consilierilor locali dacă îşi doresc sau nu ca cetăţenii din Sectorul 1 să beneficieze de facturi mai mici la energie”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria mai arată că, în paralel cu această măsură, în perioada sezonului rece, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Sector 1 acordă ajutor de încălzire şi supliment pentru energie pentru persoanele cu venituri reduse.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2022- martie 2023, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2022-octombrie 2023. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi suplimentul pentru energie este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.