Cetăţenii Sectorului 3 pot depune proiecte care să reflecte ideile lor pentru comunitate

În perioada 20 iulie – 20 august, cetăţenii Sectorului 3 pot depune proiecte care să reflecte ideile lor pentru comunitate! Bugetarea participativă este un proiect prin care ideile şi iniţiativele oamenilor din comunitate se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Dacă locuieşti, studiezi sau lucrezi în Sectorul 3, ai posibilitatea de a îţi face priorităţile cunoscute: creează-ţi un cont, depune o propunere, noi o vom analiza conform criteriilor de eligibilitate din Regulament şi, dacă acestea sunt îndeplinite, transformăm automat propunerea în proiect supus votului. Cele mai votate proiecte de către comunitate vor fi implementate de către administraţia publică.

Care este scopul proiectului?

Prin implementarea acestuia, se doreşte încurajarea implicării cetăţenilor şi societăţii civile în luarea deciziilor, alocarea şi supravegherea folosirii resurselor publice, generarea unor bune practici în colaborarea dintre administraţie şi societatea civilă, simularea procesului de democraţie participativă şi dezvoltarea leadership-ului în comunitatea locală a Sectorului 3, dezvoltarea iniţiativelor cetăţeneşti pentru îmbunătăţirea vieţii în cartierele în care locuiesc sau participarea activă la stabilirea priorităţilor în cheltuirea banilor.

8 milioane de lei buget

În acest an, Consiliul Local Sector 3 a votat un buget dublu faţă de ultimul an, respectiv opt milioane de lei. Astfel, cu o sumă maximă pentru proiect de 500.000 de lei, vor putea fi finanţate minimum 16 proiecte.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati