CFR a lansat licitația pentru modernizarea liniei de cale ferată București – Giurgiu Nod Frontieră

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. a lansat licitaţia publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a liniei CF Bucureşti – Giurgiu Nord Frontieră, lotul 2, investiţie finanţată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul European de Interconectare, sector Transporturi (CEF), transmite Agerpres.
  • Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea estimată a achiziţiei publice depăşeşte 2,25 de miliarde de lei, fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri nerambursabile (CEF) şi de la bugetul de stat. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor va fi de 36 de luni, din care șase luni proiectare şi 30 de luni execuţie.

Modernizarea liniei de cale ferată pe traseul Bucureşti Progresu – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră (Lotul 2), în lungime de 93,45 km (fără intervalul Vidra – Comana, inclus în Lotul 1), cuprinde inclusiv lucrări de electrificare şi de semnalizare, prin implementarea sistemului ERTMS.

Obiectivele specifice ale investiţiei sunt reducerea timpului de călătorie, prin creşterea vitezei de circulaţie pe întregul tronson, creşterea gradului de siguranţă feroviară, îmbunătăţirea confortului în timpul călătoriei, gestionând în acelaşi timp reducerea emisiilor de poluanţi şi impactul negativ asupra mediului şi atragerea călătorilor şi a transportatorilor de mărfuri de pe zona rutieră pe calea ferată.

„Menţionăm faptul că linia de cale ferată Bucureşti Nord – Giurgiu Nord Frontieră este o linie importantă din punct de vedere economic, prin preluarea traficului internaţional de pe cele două coridoare centrale care străbat teritoriul României şi legătura între Coridorul Rhin – Dunăre şi ţările din partea de sud-est a Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), prin traversarea Dunării pe Podul Prieteniei, în sectorul de graniţă dintre România şi Bulgaria”, subliniază CFR SA.

Anunţul de participare la procedura de licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire pentru modernizarea liniei CF Bucureşti – Giurgiu Nord Frontieră (LOTUL 2) sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 iulie 2024.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. administrează infrastructura feroviară publică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati