CFR Călători introduce plata cu cardul a biletului în tren

CFR Călători şi BCR implementează de luni, 23 august 2021, plata contactless a biletului de călătorie pentru trenurile pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroportul Henri Coandă.

„În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de digitalizare şi extinderea canalelor alternative de emitere a biletelor de tren, CFR Călători în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR) implementează de luni, 23 august 2021, un proiect pilot prin care facilitează călătorilor plata biletelor direct în tren. Pentru început, proiectul pilot cuprinde trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur unde călătorii au la dispoziţie terminale BCR contactless (Mastercard sau Visa), pentru plata biletului de călătorie prin orice tip de dispozitiv de plată: card, telefon sau ceas inteligent”, potrivit unui comunicat de presă al CFR.

Se pot achiziționa două tipuri de bilete

Dispozitivele permit în acest moment achiziţionarea a două tipuri de bilete: pentru adulţi şi copii, respectiv bilete pentru categoriile de clienţi la care nu este necesară verificarea/reţinerea unor documente suplimentare.

Tariful unei călătorii pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă este de 4 lei pentru un adult şi 2 lei pentru un copil (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani), mai spune sursa citată.

Călătorii nu vor avea de plătit alte comisioane, indiferent de card, iar chitanţele care atestă că s-a plătit contravaloarea călătoriei se vor tipări individual, pentru fiecare client în parte.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati