CFR Călători va pune la dispoziţia călătorilor un nou tip de bilet pentru călătoria în trafic internaţional

0
138
cfr tren
sursa foto: Facebook - CFR Călători

CFR Călători va pune la dispoziţia călătorilor care utilizează aplicaţia online Cumpără bilete de tren online un nou tip de bilet pentru călătoria în trafic internaţional – A4 Rail Ticket (A4RT) – pentru care nu va mai fi necesară tipărirea sau ridicarea lui dintr-o staţie de cale ferată.

Potrivit unui comunicat al companiei, din această lună aplicaţia va permite vânzarea online a biletelor tip A4RT pentru relaţiile internaţionale dintre România – Ungaria şi retur, urmând a fi extinsă în cursul lunii august 2021 şi pentru relaţiile internaţionale dintre România-Austria şi retur şi ulterior către alte destinaţii europene.

Astfel, călătorii care cumpără online, de pe site-ul companiei, legitimaţiile de călătorie tip A4RT vor primi pe email aceste bilete sub forma unui document pdf şi fie pot fi tipărite, fie pot fi prezentate pe dispozitive electronice (telefon, tabletă, laptop).

Prin procurarea online a biletelor de călătorie A4RT, pasagerii se pot prezenta direct la tren, fără alte formalităţi în staţia de plecare.

Biletele A4RT sunt nominale, iar în tren, la verificarea legitimaţiilor de călătorie, pasagerii trebuie să prezinte: biletul A4RT imprimat sau afişat pe un dispozitiv electronic şi documentul de identitate (carte de identitate/paşaport în original).

„Reamintim că achiziţionarea online a biletelor în trafic internaţional este posibilă de la începutul anului 2019. Pentru efectuarea călătoriei cu alt tip de bilete internaţionale cumpărate online, călătorul trebuie să intre în posesia acestor documente de transport în România, fie prin ridicarea lor dintr-o staţie CFR, fie prin livrarea prin curier”, se menţionează într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.