CFR suplimentează trenurile de călători în aproape toată țara pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva

CFR Călători suplimentează trenurile între Municipiul Iași și mai multe orașe mari din țară, precum București, Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Galați sau Constanța.

Trenurile pe ruta Constanța – Iași se suplimentează, circulându-se cu întregul parc de material rulat tehnic disponibil, cu ocazia pelerinajului la racla Sfintei Parascheva, se arată într-un răspuns al CFR Călători la solicitarea Constanța TV.

  • Se vor suplimenta si trenurile ce asigură legături feroviare atât între Municipiul Iași și Constanța și retur, cât și între alte orașe mari, precum București, Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Galați, etc. și Municipiul Iași

Pelerinajul a început sâmbătă, 8 octombrie, la ora 06.00, odată cu scoaterea raclei cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva din Catedrala Mitropolitană.

Potrivit autorităţilor, peste 300.000 de pelerini sunt aşteptaţi să participe la manifestările religioase care se vor desfăşura la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în următoarea săptămână.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne în curtea catedralei până sâmbătă, 15 octombrie. Cea mai importantă zi și probabil cea mai plină este ziua de de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati