CGMB a aprobat încheierea de protocoale cu Asociația Foișorul de Foc – Voluntariat pentru Viață, Societatea Română a Radioamatorilor și cu Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Consilierii generali au aprobat vineri încheierea a trei protocoale cu Asociația Foișorul de Foc – Voluntariat pentru Viață, Societatea Română a Radioamatorilor și cu Asociația Clubul Câinilor Utilitari, toate cu scopul reducerii riscurilor de dezastre în comunitate.

Astfel, se vor organiza activități de pregătire și prevenție pentru limitarea efectelor dezastrelor la nivelul Bucureștiului.

De exemplu, în cadrul parteneriatului cu Asociația Foișorul de Foc – Voluntariat pentru Viață, vor fi recrutați voluntari și instruiți să acorde primul ajutor și să se comporte înainte, în timpul și după producerea unor situații de urgență. Se vor organiza cursuri de lungă durată, exerciții aplicativ-practice, acțiuni civice, tabere militare, diverse activități sociale și de protecția mediului. Asociația va realiza materiale de informare a populației, va consilia tinerii privind alegerea unei cariere în domenii specifice situațiilor speciale de urgență și va promova voluntariatul.

În cadrul protocolului cu Societatea Română a Radioamatorilor (SRR), se vor instala echipamentele necesare unui post permanent de comunicații în frecvențele utilizate de Radioamatori Voluntari în Situații de Urgență (RVSU). Societatea va operaționaliza postul de comunicații și, în funcție de resursele umane disponibile, și alte locații de interes pentru Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă Statistici şi Strategii (DGSUSS), cu radioamatori certificați, ori de câte ori va surveni o situație de urgență, în cazul aplicațiilor și exercițiilor comune.

Cel de-al treilea protocol prevede participarea Clubului Câinilor Utilitari la ședințele de prevenție și intervenție de căutare și salvare în caz de dezastre sau dispariții. Clubul va iniţia şi conduce împreună cu reprezentanţii DGSUSS astfel de activități în caz de dezastre sau dispariţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati