CGMB a aprobat proiectul „Susţinem sectorul cultural independent în Bucureşti”

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de luni, proiectul de hotărâre „Susţinem sectorul cultural independent în Bucureşti”, prin care se alocă fonduri în valoare totală de 3 milioane de lei pentru ajutorarea sectorului cultural independent afectat de criza sanitară.

Proiectul prevede acordarea unui sprijin financiar nerambursabil în valoare de maximum 75 mii lei/ beneficiar, care se alocă o singură dată.

sursa foto: Facebook – Nicusor Dan

„Am trecut prin mai multe etape procedurale obligatorii, pentru că este o schemă de ajutor de stat şi trebuie să treacă pe la Comisia Europeană. Toate aceste etape au fost parcurse şi acum suntem în situaţia de a aproba prin Consiliul General această schemă de ajutor de stat, în valoare totală de 3 milioane de lei, cu alocări maxime de 75.000 de lei pentru fiecare operator. Estimăm că aproximativ 40 de operatori culturali independenţi din Bucureşti vor putea accesa aceşti bani pentru a-şi acoperi cheltuielile cu chiria şi cu funcţionarea minimală pe lunile de pandemie”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit proiectului, beneficiarii eligibili sunt reprezentaţi de orice entitate, indiferent de statutul juridic şi de modul de finanţare, inclusiv entităţile non profit, care desfăşoară o activitate economică, care au calitatea de persoană juridică înregistrată în România, respectiv au personalitate juridică şi care activează în domeniul cultural independent în Municipiul Bucureşti.

În cadrul prezentei scheme de ajutor sunt considerate cheltuieli eligibile următoarele:

1. cheltuieli privind chiria pe bază de contract legal aferentă sediului sau punctului de lucru al beneficiarului pentru perioada august – decembrie 2020, limitate la maximum 20.000 lei/lună/beneficiar;

2. cheltuieli cu utilităţile aferente sediului sau punctului de lucru al beneficiarului (energie termică, energie electrică, apă, canalizare, salubritate, gaze naturale) pentru perioada august-decembrie 2020;

3. cheltuieli cu salariile pentru maximum 3 angajaţi ai beneficiarului, pentru aceeaşi perioadă, la valoarea salariului minim pe economie/angajat/lună. Se vor lua în considerare doar salariaţii angajaţi înainte de data de 01 martie 2020 şi care nu au fost în şomaj tehnic în perioada august-decembrie 2020.

4. cheltuieli privind contribuţiile către bugetul statului aferente cheltuielilor cu salariile.

Prezenta măsură se finanţează în ordinea primul venit-primul servit pentru beneficiarii eligibili care depun documentaţia completă, cu respectarea tuturor condiţiilor prevăzute prin proiect.

Pentru obţinerea sprijinului financiar, beneficiarii vor completa şi depune dosarele la Registratura PMB, conform unui calendar de depunere a dosarelor care va fi comunicat în cel mai scurt timp.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati