CGMB a votat înființarea Băncii Locale de Alimente Sector 6

Banca de Alimente a Sectorului 6, singura de acest tip din România, construită de o autoritate publică, a trecut miercuri de votul consilierilor generali. Aceștia au aprobat împuternicirea Consiliului Local de a înființa acest complex de servicii sociale, care va funcționa în subordinea DGASPC Sector 6.

Umrează înființarea Băncii Locale de Alimente Sector 6, prin hotărâre de Consiliu Local, apoi obținerea avizelor (DSP, DSV, ISU) și angajarea personalului. Între timp, se lucrează la mici finisaje și dotări cu mobilier.

Își va deschide porțile și va fi complet funcțională în luna octombrie a acestui an.

Banca de Alimente se află pe Calea Giulești 236, iar alături, în aceeași curte, s-a construit o cantină socială. Este vorba despre un concept 2 în 1, unic în România, de care vor beneficia aproximativ 20.000 de persoane: vârstnici cu pensii mici, familii monoparentale sau cu mulți copii, șomeri.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost inclusă în lista operatorilor receptori care au dreptul să primească donații în condițiile legii. De îndată ce va fi deschisă Banca de alimente, va fi și ea operator receptor și va avea dreptul să colecteze, să depoziteze și să distribuie către consumatorii finali produse alimentare rămase nevândute sau neconsumate.

„Banca de Alimente va fi administrată precum o întreprindere socială și va angaja inclusiv persoane cu dizabilități. Conceptul este aplicat cu mare succes în societățile occidentale. Ambiția mea este ca în circa 6 luni, maximum un an de la realizarea investiției, acesta să se autosusțină financiar”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati