ChatGPT a învăţat să ţină minte informaţii despre utilizatori

0
168
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Cea mai nouă actualizare pentru ChatGPT îi conferă acestuia o memorie mai bună, putând să memoreze anumite informaţii despre utilizator, pe care să le ia în considerare atunci când răspunde la întrebări, scrie News.ro, citată de economedia.ro.

OpenAI l-a dotat pe ChatGPT cu ceea ce numeşte „instrucţiuni personalizate” – o funcţie prin care utilizatorul poate da chatbot-ului o serie de informaţii pe care acesta să şi le amintească mereu.

Până acum, ChatGPT era instruit să pornească fiecare sesiune de chat de la zero, uitând pur şi simplu ce s-a discutat sau cu cine a discutat anterior.

Cu noile instrucţiuni personalizate, dacă utilizatorul alege să le folosească, chatbot-ul va avea întotdeauna un context pe care-l va putea folosi atunci când răspunde la întrebări.

Spre exemplu, un utilizator poate trece aici faptul că este elev în clasa a zecea. Astfel, atunci când pune întrebări din domeniul fizicii, ChatGPT va încerca să formuleze răspunsurile pe înţelesul unui elev de clasa a zecea.

Ideea este de a face chatbot-ul să fie cât mai dinamic şi creativ, spun oficialii companiei. Pe de altă parte, utilizatorul ar putea fi scutit să scrie aceleaşi instrucţiuni de fiecare dată când adresează o întrebare, în condiţiile în care chatbot-ul are deja anumite informaţii despre utilizator.

Noua facilitate a fost introdusă în cadrul abonamentului ChatGPT Plus şi este opţională. Aceasta este disponibilă la nivel global, mai puţin în Europa şi Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.