Check DCC, aplicația care verifică certificatele verzi. Descarcă de AICI

Autoritățile din România au lansat aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatelor digitale.

„Aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatelor digitale UE poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android;

Descarcă de AICI

Aplicația permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic European;

Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact: telefon: 021.414.44.25, tasta 3; e-mail: check-dcc@ms.ro.

Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații. Aplicația doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID. Aplicația a fost dezvoltată de specialiști din STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a RO VACCINARE.

 

Ți-ai schimbat buletinul după ce te-ai vaccinat? Cum obții certificatul verde COVID

Persoanele care au buletin nou trebuie să solicite eliberarea certificatului digital la adresa certificate-covid@ms.ro sau să apeleze call center: 021. 414.44.25.

Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati