China are un nou ambasador la București; Președintele Iohannis l-a primit la Cotroceni, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 7 septembrie 2022, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Han Chunlin, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Președintele Klaus Iohannis a urat noului ambasador chinez succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităților române în acest sens.

Conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Populare Chineze, Han Chunlin, Președintele Klaus Iohannis a evocat celebrarea a 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între cele două țări.

Președintele României a transmis un mesaj de încurajare a cooperării pragmatice dintre cele două state, axate pe respectul reciproc și înțelegerea intereselor fiecărei părți. De asemenea, a fost menționat obiectivul comun privind dinamizarea schimburilor economice între cele două țări.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a exprimat sprijin pentru dezvoltarea relațiilor UE – China, în cadrul agreat la nivel european și bazat pe un set de principii și valori comune pentru Uniune.

La rândul său, ambasadorul Han Chunlin a exprimat obiectivul său ca, pe durata îndeplinirii mandatului său la București, să susțină consolidarea relațiilor bilaterale româno-chineze plecând de la premisele favorabile tradiționale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati