Christian Badea şi violoncelistul Denis Shapovalov, câştigător al concursului Ceaikovski, în finalul stagiunii FGE

Joi, 24 şi vineri, 25 iunie, Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi condusă, în finalul stagiunii 2020-2021, de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al FGE. Programul include Uvertura operei Răpirea din serai de Wolfgang Amadeus Mozart, Variaţiunile rococo pentru violoncel şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski şi Simfonia nr. 4, în la major, op. 90, Italiana de Felix Mendelssohn. Solist va fi celebrul violoncelist Denis Shapovalov, care a câştigat în 1998 cel de-al XI-lea Concurs Internaţional Ceaikovski, fiind distins cu premiul I şi Medalia de Aur.

„Suntem bucuroşi să-l avem alături de noi pentru acest final de stagiune pe excelentul muzician şi violoncelist Denis Shapovalov, o personalitate foarte interesantă şi creativă. Compozitor si dirijor, Denis priveşte arta ca pe un mod de viaţă, bucurându-se de fiecare moment cu o prospeţime şi un entuziasm apreciat de publicul internaţional. Am avut plăcerea să colaborez cu el la Moscova şi la Sankt Petersburg, cu Filarmonica, în concerte care celebrau memoria lui Mstislav Rostropovici”, a declarat maestrul Christian Badea. „Mozart, Ceaikovski şi Italiana de Mendelssohn mi se par lucrari foarte potrivite pentru un final de stagiune pe care îl dorim pozitiv şi plin de speranţă pentru revenirea la activitatea normală din toamnă”, a subliniat prim-dirijorul Filarmonicii.

„De când am venit pe lume ascult neîncetat muzica lui Ceaikovski. O dată cu studiul violoncelului, visul meu era să cânt cea mai frumoasă piesă de virtuozitate scrisă pentru acest instrument – Variaţiunile pe o temă rococo de Ceaicovski. Mai târziu, am câştigat medalia de aur la Concursul Internaţional Ceaikovski şi recent am compus o piesă numită Variaţiuni rock pe o temă rococo de Ceaikovski. Prin viaţa mea curge muzica lui Ceaikovski şi sunt mereu fericit să interpretez această capodoperă a compozitorului meu preferat”, a punctat Denis Shapovalov, solistul invitat de FGE în finalul stagiunii. „Abia aştept să vin pe scena Ateneului, despre care cred că este una dintre cele mai frumoase săli de concert din lume şi sunt foarte fericit să colaborez din nou cu prietenul şi colegul meu, minunatul dirijor Christian Badea. Am cântat alături de el de câteva ori pe cele mai importante scene din Europa, dar acest eveniment este captivant pentru mine pentru că este debutul meu în Bucureşti şi primul concert alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu. Aştept cu bucurie să împărtăşesc cea mai frumoasă muzică rusească publicului bucureştean”, a conchis Shapovalov.

Închiderea stagiunii simfonice 2020-2021

Concert simfonic CU PUBLIC

Joi, 24 şi vineri 25 iunie, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor
CHRISTIAN BADEA
Solist
DENIS SHAPOVALOV
Program
Wolfgang Amadeus Mozart
Uvertura operei Răpirea din serai
Piotr Ilici Ceaikovski
Variaţiunile rococo pentru violoncel şi orchestră
Felix Mendelssohn
Simfonia nr. 4, în la major, op. 90, Italiana

***
Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, vor fi puse în puse în vânzare 370 bilete, sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporţie de 50 la sută din capacitate.

Preţurile biletelor sunt:
Categoria I: 110 lei;
Categoria II: 100 lei.

Pentru a susţine activitatea Filarmonicii „George Enescu”, procesatorul de plăţi nu percepe la acest concert comisionul de 4% din valoarea biletului.

Biletele se vor pune în vânzare în ziua de luni 14 iunie, la ora 12.00.

Pentru a evita aglomeraţia şi formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

*** Biletele se pot procura astfel:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar”. Vă rugăm să luaţi în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase bilete. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile impuse de protecţie şi distanţare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati