Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri din partea unităţilor de învăţământ pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică, a anunţat, marţi seara, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, scrie agenția de presă Agerpres.
„Până la această oră, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică. Este vorba despre 91 de cereri în baza articolului 3 alineat 2 şi nouă cereri de suspendare activităţii în baza articolului 6 alineat 9. Articolul 6 alineat 9 presupune şi avizul DSP şi hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Articolul 3 alineat 2 presupune decizia inspectoratului la solicitarea şcolii. Mai ales în Capitală, pentru că în Cluj unde rata de infectare este de 10,4 la mie au fost doar 4 solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi o singură solicitare în baza articolului 6 alineat 9, iar în Timişoara unde avem 12,7 la mie am avut doar patru solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi nicio solicitare în baza articolului 6 alineat 9. (…) Este vorba despre aproape un sfert din şcolile din Capitală în sistem online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.
El a spus că sunt judeţe care nu au înregistrat nicio solicitare de trecere în online, printre care Tulcea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Brăila.
„Au fost judeţe care au înregistrat o singură solicitare în baza articolului 3 alineat 2, precum Teleorman, Maramureş, Neamţ, Braşov, Mureş Galaţi, Vrancea. Constanţa are două solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi patru solicitări în baza articolului 6 alineat 9”, a afirmat demnitarul.
Potrivit acestuia, au fost înregistrate 50 de solicitări de trecere în online şi în judeţul Olt.
Cîmpeanu a menţionat că în Ilfov 17 şcoli au făcut solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi încă opt unităţi de învăţământ cu activitatea suspendată cu avizul DSP.
„Din discuţiile pe care le-am avut şi ieri şi azi cu inspectoratele şcolare judeţene a reieşit că trebuie să fie aprobate (solicitările de trecere în online – n.r.). Atunci când există acest sentiment de teamă trebuie să fie aprobate, pentru că în caz contrar, sigur dacă părinţii se tem atât de mult încât nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală, nu are niciun sens să nu se aprobe la nivelul inspectoratului aceste solicitări”, a susţinut ministrul interimar al Educaţiei.