Cîmpeanu: Universitățile revin la cursurile cu prezență fizică de miercuri. Dacă nu se poate, va exista o perioadă de tranziție

Universitățile reiau, de miercuri, când se termină starea de alertă, cursurile cu prezență fizică, spune ministrul Sorin Cîmpeanu. Acolo unde nu este posibil, se poate decide „o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică”, notează Digi24.

Ministerul Educației a emis o notă conform căreia începând de miercuri, 9 martie, universitățile vor reveni la activități didactice cu prezență fizică.

„În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantată de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Mediafax.

Universitățile au însă obligația să recupereze activitățile până la sfârșitul semestrului al doilea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati