Cinci eleve din București au creat cea mai bună aplicație IT din Europa, în competiția internațională de programare și antreprenoriat Technovation Girls

O echipă de eleve de liceu din România a câștigat competiția regională pe Europa a Technovation, după ce fetele au dezvoltat cea mai bună aplicație europeană din divizia seniori, potrivit G4Media.ro.

Echipa este formată din Ruxandra Stoica, Ilinca Pitiș, Ioana Badea, Eva Marinescu și Andreea Ghinescu, eleve ale Colegiului Național Bilingv George Coșbuc din București.

Acestea au creat aplicația Safe Walk cu ajutorul căreia își propun să ajute fetele și femeile aflate în pericol pe stradă, care sunt hărțuite verbal sau chiar fizic.

Ediția Technovation din 2021 a numărat aproximativ 5.900 de fete (din peste 60 de țări) care au dezvoltat 1.700 de aplicații mobile menite să rezolve problemele reale din comunitățile lor. Fetele au folosit tehnologia pentru a rezolva problemele cu care se întâlnesc adesea, inclusiv violența domestică, poluarea apei sau accesul la educație.

Potrivit organizatorilor competiției, SafeWalk oferă o măsură inovatoare de siguranță care protejează fetele tinere de pericole atunci când se deplasează singure, declanșând o alarmă puternică menită să-l sperie pe atacator.

Această alarmă este urmată de una silențioasă care informează colegii sau prietenii că sunt în pericol și permite urmărirea GPS alături de o transmisie audio și video live.

De asemenea, le permite utilizatorilor să își creeze propria comunitate cu cei mai de încredere prieteni sau membri ai familiei.

Technovation este o competiție destinată fetelor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani pasionate de IT de mobil, prin care acestea dezvoltă aplicații inovatoare, menite să ajute comunitățile să rezolve probleme din viața de zi de zi.

Competiția este organizată de Asociația Adfaber în jurul unor teme precum sărăcia, pacea, egalitatea, educația, mediul și sănătatea.

Fetele dezvoltă aplicații de mobil prin care oferă soluții pentru aceste teme, iar echipele alese sunt premiate la nivel internațional, dar și național prin Asociația Adfaber și sponsorii Adobe și Fitbit.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati