Cinci filme îşi vor disputa Marele Premiu la „Bucharest International Film Festival 2020”

Cinci filme îşi vor disputa Marele Premiu, Premiul pentru Regie şi Premiul pentru Scenariu, în cadrul competiţiei internaţionale a Bucharest International Film Festival 2020.

Călătoria fantastică a Maronei, România-Franţa-Belgia, 2018

Cel mai recent film semnat de regizoarea Anca Damian este o co-producţie România-Franţa-Belgia. „Călătoria fantastică a Maronei” a pătruns în inimile celor care l-au văzut, impresionaţi atât de stilurile de animaţie îmbinate într-o manieră inedită, cât şi de povestea captivantă a protagonistei. O căţeluşă trece pe la mai multe familii, trăieşte întâmplări triste şi mai puţin triste. Îşi trăieşte fericirea „invers ca la oamenii ce vor mereu altceva decât ce au”. „Ei numesc asta a visa. Eu numesc asta a nu şti să fii fericit”, spune Marona şi ne învaţă şi pe noi acest lucru pe tot parcursul filmului: să trăim bucuria ca pe o magie ce transformă fiecare pas făcut în viaţă într-un câştig pentru inimă.

În acest film se contopesc mai multe stiluri de animaţie ce scot în evidenţă fantezia, imaginaţia şi povestea.

Beanpole, Rusia, 2019

Cel mai recent film al lui Kantemir Balagov „Beanpole” a avut premiera la Festivalul de la Cannes 2019, în secţiunea care l-a consacrat „Un Certain Regard”. În 2017, Kantemir Balagov se lansa la Cannes cu filmul „Tesnota”, câştigând Premiul FIPRESCI şi premiul secţiunii „Un Certain Regard”. În acelaşi an „Tesnota/ Closeness” obţinea Marele Premiu la Bucharest International Film Festival.

Acţiunea filmului se petrece la Leningrad, în anul 1945. Într-un oraş devastat şi mutilat, două prietene Masha şi Iya caută să supravieţuiască, şi, într-un fel, reuşesc. Beanpole este o dramă istorică prin care regizorul de numai 29 de ani se reafirmă şi se impune din nou între cineaştii contemporani, care au şi vor avea un cuvânt de spus în viitorul acestei arte.

Jazzy MisFits, Coreea de Sud, 2019

„Jazzy MisFits” este debutul tânărului regizor sud-coreean, Yeon-woo Nam. Filmul prezintă povestea unei tinere cântăreţe care îşi regăseşte mama. Cele două pleacă împreună în căutarea surorii mai mici a cântăreţei, dispărută fără urmă, cu banii familiei.

The Woman Who Ran, Coreea de Sud, 2019

Hong Sang-soo revine la Berlinale, în 2020, cu filmul „The Woman Who Ran” şi obţine Ursul de Argint – pentru „cea mai bună regie”. În epoca dominată de conaţionalul său Bong Joon-ho, Hong Sang-soo propune un film fermecător, cu personaje nevrotice şi sofisticate. Filmul este construit sub forma unui triptic, personajul principal fiind actriţa Kim Min-hee (Gam-hee), colaboratoarea lui Hong Sang-soo, cunoscută publicului pentru roluri de excepţie: „Slujnica”, în regia lui Park Chan-wook, sau „Grass”, în regia aceluiaşi Hong Sang-soo.

Pentru prima data singură, fără soţul ei, Gam-hee porneşte într-o călătorie în care va întâlni bărbaţi enervanţi şi trei femei sofisticate. Lumea personală a protagonistei se va schimba radical.

Corpus Christi, Polonia, 2019

Regizat de Jan Komasa, prezentat la Festivalul de la Veneţia (2019) şi nominalizat la premiile Oscar „pentru cel mai bun film într-o limbă străină”, „Corpus Christi” este povestea unui fost condamnat care doreşte să se înscrie la seminar şi să devină preot după ce este eliberat. Însă, societatea nu îi permite.

Bartosz Bielenia, cel care îl interpretează pe Daniel, a obţinut premiul Silver Hugo pentru rolul lui Daniel la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago.

Biletele vor putea fi achiziţionate în curând de pe eventbook.ro.

În vederea desfăşurării evenimentului în condiţii de siguranţă, BIFF va implementa normele stabilite de autorităţi şi apelează la cooperarea şi înţelegere din partea participanţilor la festival.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati