Cinci judeţe se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. În București și Ilfov este cod galben – HARTĂ

0
212

ANM a emis cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol pentru acest weekend.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului, valabilă de vineri, 27 ianuarie, ora 10:00, până duminică, 29 ianuarie, la aceeași oră.

Potrivit ANM, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Notă: local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

Cod portocaliu de ninsori și viscol

ANM a emis și o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, care a intrat în vigoare la ora 10:00 și expiră duminică, 29 ianuarie, la aceeași oră.

Potrivit meteorologilor, în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.