Cinci școli din Sectorul 2 au instalat senzori de monitorizare a poluării

Cinci școli din Sectorul 2 au instalat senzori de monitorizare a poluării în cadrul proiectului City Air.

Senzorii City Air au ajuns și în sectorul 2 din București! 5 unități de învățământ au intrat in primul program național de monitorizare a poluării din școli:

1️⃣Colegiul George Coșbuc
2️⃣Școala Gimnazială ”Iancului”
3️⃣Școala Gimnazială Tudor Arghezi
4️⃣Școala Gimnazială Petre Ghelmez
5️⃣Școala Gimnazială nr. 4

Asociaţia Română pentru Smart City a lansat programul City Air, primul program naţional de monitorizare a calităţii aerului în şcoli, care îşi propune să devină cea mai mare mişcare pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în unităţile şcolare din România.

Proiectul-pilot ce stă la baza realizării reţelei naţionale City Air a demarat în Capitală pe 8 iunie 2021, prin instalarea în 30 de şcoli din Bucureşti a unor senzori pentru monitorizarea calităţii aerului, în interiorul şi în exteriorul clădirii. Senzorii măsoară în timp real particulele în suspensie PM 1, PM 2.5, PM 10, umiditatea, presiunea şi temperatura.

Datele culese de senzori pot fi folosite ca punct de plecare pentru autorităţi locale, centrale, reprezentanţi ai societăţii civile, oricine doreşte şi poate să contribuie la reducerea poluării, iar iniţiatorii programului îşi doresc ca datele să ajute concret la luarea deciziilor şi la generarea de recomandări care pot contribui în timp la dezvoltarea unor politici durabile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati