Cine a aprobat pelerinajul de Sfântul Dimitrie din București

Patriarhia a anunțat că pelerinajul de Sfântul Dimitrie din București va avea loc de duminică până marți și că la eveniment vor lua parte doar credincioșii care au buletin de București. Premierul Ludovic Orban a negat însă că ar fi discutat despre acest subiect cu patriarhul Daniel. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că evenimentele prilejuite de Sfântul Dimitrie în București au primit aprobări de la instituțiile care au această sarcină – DSP, Jandarmeria București, prefectură și primărie.

„Nu cred că e vorba de o negare radicală, premierul cred că a dorit să transmită că decizia pentru organizarea unui eveniment public precum un pelerinaj foarte restrâns de altfel și în condiții extrem de severe nu aparține Guvernului României”, a spus Vasile Bănescu, despre declarațiile premierului.

Exista aprobări de la toate aceste instituții.

Aceste condiții sunt de o severitate fără precedent.

Biserica a fost alături de autorități, un aliat exemplar.”, a explicat la Digi24 Vasile Bănescu.

Orban: Cum să aprob? Vedeți vreun document?

„Întâlnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legată de Sfântul Dumitru. Nu este o întâlnire dedicată discuției despre Sfântul Dumitru.

V-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde ați tras concluzia? Verificați despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de înțelegere până acum.

Este un comunicat al Patriarhiei, nu al Guvernului. Deocamdată nu am luat nicio decizie legată de Sfântul Dimitrie. Cum să aprob? Vedeți vreun document? Guvernul acționează prin decizii”, a spus premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati