Cine este Octavian Badescu, candidat independent la primăria Capitalei

18 candidaţi se luptă pentru funcţia de primar general al Capitalei, la alegerile locale din 27 septembrie.

  • Un candidat interesant și care ne-a atras atenția este Octavian Badescu, candidat independent.

Bădescu este unul dintre fondatorii companiei Sameday Courier, una dintre cele mai importante companii pe zona de curierat.

Cine este Octavian Badescu, candidat independent la primăria Capitalei:”Imi construiesc strategii pe termen lung, obisnuiesc sa imi asum riscuri calculate si nu renunt la vise”

  • 45 ani, casatorit, 2 copii
  • Liber, independent din toate punctele de vedere, fara datorii catre partide sau finantatori
  • Economist (absolvent al ASE si al SNSPA)
  • Antreprenor si manager, 20 de ani de experienta in conducere companii din sectorul serviciilor, experienta ca presedinte de asociatie de proprietari
  • Fondator al Sameday Courier (prima companie romaneasca listata pe piata AeRO a Bursei de Valori), Retailplus Eastern Europe si Freedom Group, castigator a doua premii “Inovatia anului” (aplicatia Lokko)
  • Familiarizat cu managementul companiilor de stat din sectorul transportului si energiei (membru in 2013 si 2016 in conducerile Postei Romane si Elcen Bucuresti, ca rezultat al proiectului “management privat la companii de stat”)
  • Autor a peste 100 articole pe teme economico-sociale si de management, focalizat pe eficientizarea utilizarii resurselor publice
  • Sustinator entuziast al libertatii individuale, pietei libere si concurentei, ca factori determinanti in cresterea calitatii vietii bucurestenilor

Conform CV-ului prezentat pe blogul personal – badescu.ro, Octavian Badescu a absolvit ASE-ul (Contabilitate / Analiza Financiara) in 2001, apoi a parcurs cursuri de Comunicare si Relatii Publice la SNSPA si cursuri de EMBA organizate tot de ASE in cooperare cu o universitate din Paris.In studentie i-a placut politica si a invatat multe despre domeniu. Dupa studentie a predat Finante, Marketing si Managementul Organizatiilor la o scoala postliceala (a carei contabilitate o tineam).

”In curierat am intrat la inceputul anilor 2000, cand m-am angajat ca agent de vanzari. Am devenit la un moment dat director de vanzari si apoi director general. Am fost si consultant: pentru GeoPost/DPD si pentru Turnaround Management Consulting.

In 2007 am fondat Sameday Courier, companie pe care am condus-o in primii ani, transferand apoi gradual conducerea executiva asociatului si prietenului meu Lucian Baltaru. Sameday a fost si prima companie romaneasca listata pe piata AeRO a BVB si prima companie de curierat din Romania listata la bursa (2015). In 2014 am demarat proiectul Lokko – o inovatie disruptiva pe piata de curierat constand dintr-o aplicatie mobila si un sistem de management al comenzilor, un proiect premiat.

Pana in 2017 – cand mi-am vandut participatia din proiectele antreprenoriale Sameday Courier si Lokko catre Emag – cel mai mare jucator din online-ul romanesc, companie apartinand grupului Naspers, am continuat sa fiu prezent in sectorul serviciilor, cu precadere in curieratul privat.
In acelasi timp, am fost vicepresedinte si membru fondator, alaturi de alti jucatori importanti din piata de curierat, al Asociatiei Operatorilor de Curierat din Romania.

De-a lungul timpului, am fost implicat ca antreprenor si in alte proiecte de nisa din domeniul curieratului, al marketingului direct, comertului online sau al cercetarii de piata (Alo Curier, Dropmail & Sampling, More Results Marketing, Retailplus Eastern Europe). Conform naturii mele antreprenoriale, din fiecare am iesit dupa un timp, instrainandu-mi participatiile.
Spre exemplu, din Retailplus E.E. (proiect fondat impreuna cu alti parteneri in 2008, ajuns lider pe o nisa de piata, extins regional in Balcani si condus pana la finele lui 2011) am realizat exit in 2012 catre o companie apartinand unui lider mondial in domeniu – AC Nielsen.

O scurta perioada am fost implicat si in sistemul de stat: din mai 2013 si pana in luna septembrie a aceluiasi an (cand am demisionat), am lucrat la Posta Romana, ca director al PrioriPost. Pentru acesta functie, am fost recrutat in baza OUG 109, ca manager profesionist la o companie de stat.
In anul 2016 am fost implicat pentru cateva luni tot intr-un proiect legat de o companie de stat, ca membru in Consiliul de Administratie al ELCEN Bucuresti, cel mai mare producator de energie electrica si termica din Romania.
Am avut ocazia sa invat mult si din aceste experiente. Si cred ca am si reusit sa contribui cu cateva input-uri pozitive, chiar daca nu decisive, in viata acestor companii.

Astazi – dupa finalizarea implicarii in Sameday Courier – preocuparile din zona de afaceri au ramas tangente mai mult cu domeniul imobiliar si cu investitiile bursiere. Actualmente, principala implicare antreprenoriala este ca proprietar francizat al RE/MAX Freedom Group, compania RE/MAX fiind un lider mondial pe piata serviciilor de consultanta in imobiliare.

Imi place sa speculez oportunitati, sa exploatez antreprenorial “nisele” de piata, mi-a placut sa pornesc afaceri de la zero si sa le dezvolt in mod profitabil, de preferinta impreuna cu parteneri si cu ajutorul unor echipe solide, inspirate de o viziune impartasita.
Tin la pozitionare, la diferentiere, cred in flexibilitate. Tin la etica in business si in relatiile interumane. Tin la calitate. Cred in puterea exemplului.

Ma implic in acele proiecte sociale despre care cred ca pot face diferenta. Acest blog si participarea activa in proiecte ale comunitatii RBL, precum “Vreau sa fiu antreprenor” sunt doar cateva exemple. In acelasi registru, pot inscrie inclusiv dorinta de a impartasi experientele de business si cunostiintele acumulate de-a lungul anilor.
Imi exprim public punctele de vedere in domenii in care am expertiza si contribui cu articole de opinie in publicatii precum Ziarul Financiar, Wall-street.ro, Profit.ro, Cariere samd.
Ma preocupa economia si politicile. Sunt foarte interesat ca resursele statului sa fie optim gestionate, in conditiile in care acestea provin din banii nostri si sunt un sustinator al virtutiilor pietei libere, al libertatii in general si al limitarii implicarii statului in economie si in societate.

Imi construiesc strategii pe termen lung, obisnuiesc sa imi asum riscuri calculate si nu renunt la vise., a precizat candidatul independent la primăria Capitalei, Octavian Badescu, pe blogul personal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati