Cine sunt câștigătoarele Premiului UE pentru femeile inovatoare 2021

În cadrul summitului Consiliului european pentru inovare care are loc la Bruxelles, Comisia Europeană a anunțat numele câștigătoarelor din acest an ale Premiului UE pentru femeile inovatoare.

Premiul este acordat celor mai talentate femei antreprenor din Europa și din țările asociate în cadrul programului Orizont Europa, care au înființat o companie de succes și au adus inovări pe piață. El este finanțat prin programul Orizont Europa și este administrat de Agenția Executivă pentru Consiliul European pentru Inovare și IMM-uri (EISMEA).

Câștigătoarele, selectate de un juriu format din experți independenți, sunt:

  • Merel Boers din Țările de Jos: Cofondator și director general al NICO-LAB, o societate care oferă tehnologii de vârf pentru a-i ajuta pe medici să îmbunătățească asistența medicală de urgență.
  • Mathilde Jakobsen din Danemarca: Cofondator și director general al platformei digitale Fresh.Land care scurtează și digitalizează lanțul de aprovizionare cu alimente, oferind un acces facil la alimente de bună calitate.
  • Daphne Haim Langford din Israel: Fondator și director general al „Tarsier Pharma”, o companie care dezvoltă soluții medicale disruptive pentru tratamentul și vindecarea bolilor autoimune și inflamatorii oculare.

Fiecare dintre câștigătoare va primi un premiu în bani în valoare de 100 000 EUR.

În plus, premiul „Rising Innovator 2021”, acordat unui inovator excepțional cu vârsta sub 30 de ani, a fost primit de Ailbhe și Isabel Keane din Irlanda, fondatoare ale Izzy Wheels. Compania lor creează ornamente la modă pentru roțile scaunelor rulante. Ailbhe și Isabel Keane vor primi un premiu în bani în valoare de 50 000 EUR.

Realizarea unei Uniuni a egalității care să promoveze egalitatea de gen în toate sferele vieții este una dintre prioritățile majore ale Comisiei. Astfel, colaborează cu statele membre și cu țările asociate la programul Orizont Europa pentru a depăși barierele din calea antreprenoriatului feminin și pentru a contribui la crearea unor ecosisteme de inovare echitabile, favorabile incluziunii și prospere în Europa.

Lansat în 2011, Premiul UE pentru femeile inovatoare celebrează femeile antreprenor care stau la baza inovațiilor revoluționare. În acest sens, UE urmărește să sensibilizeze opinia publică cu privire la necesitatea unui număr mai mare de femei inovatoare și să creeze modele pentru femeile și fetele de pretutindeni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati