Cinematograful Patria ar putea trece la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic

Consiliul Local Sector 1 a decis, în şedinţa de joi, să ceară Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) transmiterea imobilului în care se află Cinematograful Patria în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), pe durata derulării lucrărilor de consolidare.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi, anume 26.

În prezent, imobilul se află în administrarea Consiliului Local Sector 1.

Potrivit raportului de specialitate al hotărârii, imobilul a fost inclus în clasa I de risc seismic şi se află într-o stare de degradare semnificativă, scrie Agerpres.

Consilierul PSD Cristian-Adrian Tudose a propus un amendament la proiect, care a fost adoptat de consilierii locali. Potrivit amendamentului, termenul pentru începerea lucrărilor de consolidare nu va depăşi 24 de luni de la data adoptării acestei hotărâri, în caz contrar, imobilul va reveni la Consiliul Local Sector 1.

„În comisia de urbanism eu am propus 24 luni pentru începerea lucrărilor, altfel nu este decât un transfer de administrare de la noi către CGMB şi pierdem una dintre clădirile de patrimoniu ale sectorului”, a spus Tudose.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati