Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate și taxele și impozitele – VIDEO

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, care trebuie prezentate până pe 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să fie construit pe noile măsuri, a mai spus el.

Despre majorarea de taxe, Ciolacu a spus că există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că vor mări taxele, scrie news.ro.

Despre schemele de compensare pentru pensii şi salarii, despre care a vorbit preşedintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a arătat că ”avem un pachet în implementare, Sprijin pentru România, şi căutăm să venim cu noi măsuri în perioada următoare”.

Liderul PSD a precizat că se analizează toate cifrele în interiorul Guvernului şi ulterior va fi o decizie politică, pe care o va anunţa împreună cu premierul.

”Este nevoie să venim cu anumite măsuri”, a spus el.

Despre majorarea inflaţiei, preşedintele PSD a spus că ”este influenţată în continuare de preţurile la energie, pentru că nu au reuşit toate companiile să închidă compensările”.

”E posibil că dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Despre introducerea de noi taxe şi impozite, Ciolacu a afirmat că ”s-a îmbunătăţit colectarea” iar noul şef al ANAF a dat o perspectivă bună în acest sens.

”Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a spus Ciolacu, adăugând că se vor face deductibilităţile necesare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati