Ciolacu despre discursul lui Zelenski în Parlament: Calea diplomatică e normală, nu calea Facebook

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că așteaptă o notificare oficială de la Ambasada Ucrainei la București sau de la Ministerul de Externe, legat de un posibil discurs al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Florin Cîțu a anunțat discursul liderului de a Kiev pe rețelele sociale, în timpul vizitei sale în SUA. Marcel Ciolacu a spus că preferă „calea diplomatică”, nu „încercarea pe Facebook de a ne face imagine”.

„E un lucru foarte important și vorbim de un președinte al unui stat suveran, atacat de către Rusia în acest moment, unde este un genocid. Eu nu mai am nicio reținere să spun că Putin este un criminal de război. Cred că calea diplomatică – nu calea de Facebook și încercarea pe Facebook de a ne face imagine – calea diplomatică este cea normală. Eu până la ora 12.30, când avem un Birou Permanent Reunit, aștept ori o solicitare din partea Ambasadei (Ucrainei – n.r.) pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o infirmare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic”, a declarat Marcel Ciolacu luni dimineață, întrebat de jurnaliști în legătură cu discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României, anunțat inițial de Florin Cîțu, scrie Digi24.

„Este posibil să avem acest discurs în cursul zilei de astăzi”, a mai precizat liderul PSD.

Florin Cîțu, președintele Senatului, a anunțat pe 30 martie, când era în SUA, că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va ține un discurs în Parlamentul României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati