Ciolacu, mesaj pentru tinerii din Programul de Internship al Guvernului: Înlocuiţi „American Dream” cu rolul dumneavoastră în România

Premierul Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe tinerii participanţi la Programul de Internship al Guvernului să înlocuiască visul de a pleca din ţară cu rolul lor în societatea românească, scrie Agerpres.

„Am înţeles că a fost o selecţie destul de riguroasă şi sunteţi cei mai buni dintre cei mai buni. (…) Am un fiu de vârsta dumneavoastră care a aflat de la mine că am fost votat premier, deci, cu alte cuvinte, este evidentă o listă de priorităţi diferită a celor de vârsta mea, de 55 de ani, şi a dumneavoastră. Toată lumea văd că vorbeşte ce veţi avea de învăţat de la noi. Veţi avea, fiindcă vă aflaţi în ‘Clădirea balaurului’. Aici se iau deciziile care influenţează vieţile. (…) Veţi descoperi lucruri care merg perfect în Guvern, fiindcă funcţionează de ceva vreme acest Guvern şi, sigur, are şi anumite departamente componente care funcţionează perfect. Dar, veţi descoperiri şi lucruri care nu funcţionează perfect. Acolo mi-aş dori eu foarte mult să interveniţi dumneavoastră”, le-a transmis Ciolacu tinerilor, la ceremonia de lansare a Programului de Internship al Guvernului.

Prim-ministrul le-a recomandat tinerilor să nu treacă o zi fără să înveţe ceva şi şi-a exprimat convingerea că el însuşi va învăţa de la ei.

„Sunteţi promotorii schimbării şi ai viitorului. Nu numai dumneavoastră aveţi de învăţat, avem de învăţat şi noi. Eu sunt unul dintre oamenii care consideră că o zi e pierdută dacă trece fără să înveţi ceva. Sunt ferm convins că, din întâlnirile pe care o să le facem, voi avea foarte multe de învăţat de la dumneavoastră. (…) Dinamica va schimba totul. Cine ţine pasul în tot acest proces şi în aceste timpuri atât de provocatoare, aceia vor câştiga. Aici se iau deciziile cele mai importante şi mă bucur mult că veţi fi parte la aceste decizii. Nu cred că un om politic ar trebui să facă parte din Parlamentul României (…) fără să fi avut o experienţă în administraţie, fie locală, fie centrală”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El a menţionat că şi-ar fi dorit ca în partidele politice să se fi făcut aceeaşi selecţie precum cea a tinerilor incluşi în Programul de Internship al Guvernului.

„Poate o să urmaţi o carieră în administraţia centrală, locală. Părerea mea este că trebuie să fiţi generaţia care să ne schimbe pe noi. Aş fi dorit şi la partide să fie selecţia prin care aţi trecut dumneavoastră. Repet, avem lucruri de învăţat unii de la alţii. (…) Activitatea din interiorul Guvernului este criticată mereu. Nu e un lucru rău, pentru că critica şi concurenţa duc la progres, dar veţi vedea şi adevărul: faptul că chiar se munceşte şi nimeni nu se joacă şi toată lumea înţelege cât de important e rolul nostru în această instituţie şi cât de mult vom putea influenţa noi vieţile oamenilor, ale românilor”, a completat premierul.

Ciolacu a adăugat că îşi asumă reforme substanţiale, „indiferent de costurile politice”, tocmai pentru viitorul tinerilor.

„Vă urez succes să fiţi curajoşi, să nu aveţi reţineri, să fiţi voi. (…) Aveţi mai multe oportunităţi, aţi prins un culoar în viaţă mult mai bun decât l-am prins noi. Profitaţi de el şi am o singură mare rugăminte la dumneavoastră. Acel „American Dream” de a pleca din România încercaţi să-l înlocuiţi cu rolul dumneavoastră viitor în societatea românească. România se dezvoltă. Sunt lucruri pe care o să le realizăm. Deja sunt termene – sunt doi ani, trei ani, patru ani maximum. România va cunoaşte o dezvoltare cum n-a cunoscut niciodată. PNRR şi aderarea la OECD aduc nişte reforme substanţiale. Îmi asum acest reforme, indiferent de costurile politice, pentru că, dacă nu fac acest lucru, vă distrug viitorul. Dar dacă tot facem acest lucru, vă rog frumos, prioritar să fie să rămâneţi în România”, a mai transmis prim-ministrul Ciolacu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati