Ciolacu: Nu există medicamente pentru combaterea COVID-19/Sunt judeţe cu câte 2-300 de cazuri şi au medicamente pentru 10 pacienţi

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seară, că preşedinţi de consilii judeţene şi primari de mari oraşe au PSD au reclamat, la o şedinţă a PSD, că în teritoriu nu sunt suficiente medicamente  pentru tratarea tuturor pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. 

„Categoric campania electorală nu este o măsură de a opri acest trend ascendent. Am văzut declaraţiile premierului, că cei care se îmbolnăvesc sunt de vină (…) Nu ştiu ce fel de exprimare a fost. Asta a spus primul ministru. Astăzi am avut un Birou Permanent Naţional unde au participat mai mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari de municipii reşedinţă de judeţ. Marea îngrijorare era – ei au în subordine spitalele judeţene – nu există medicamente pentru combaterea COVID. Există judeţe cu câte 2-300 de cazuri şi au medicamente pentru 10 pacienţi”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Marcel Ciolacu a afirmat că în zilele următoare România ar putea ajunge la 8.000-10.000 de infectări pe zi.

„Miercuri sau joi este preconizat să ajungem la 8.000-10.000 de… Asta este prognoza specialiştilor (…) Categoric, te duce mintea că această campanie în plină pandemie nu poate decât amplifica numărul de îmbolnăviri”, a adăugat Ciolacu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati