Ciprian Ciucu plănuiește promenadă pe malul Lacului Morii

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că în acest an vrea să amenajeze o promenadă pe malul nordic al Lacului Morii. Și, ulterior, să pregătească și insula din zonă pentru evenimente culturale. De asemenea, Ciucu plănuiește să amenajeze, temporar, spațiu verde printr-o zonă prin care ar urma să treacă metroul ușor promis de Nicușor Dan.

”Din punct de vedere al agrementului, Sectorul 6 este cumva rupt de restul Bucureștiului. Nu avem Centru Vechi, nu avem spații de promenadă. Oamenii nu prea au unde să îți petreacă timpul liber în sector.

Dar avem oportunități care – exploatate cu cap – nu le vor oferi doar cetățenilor din sector posibilități pentru spațiul liber, ci vor și atrage (oameni din alte sectoare – n.red.).

Unul dinte aceste proicete este coronamentul Lacului Morii. Se află în zona de Vest a orașului și oferă un apus superb. În acest moment, nu arată deloc bine.

Dar avem un proiect tehnic care va fi scos în procedură de achiziție imediat după ce votăm bugetul, săptămâna viitoare. Bugetul alocat este de circa 15 milioane de lei. E o promenadă lungă, așa că banii au fost bine drămuiți.

Sper ca până în iarnă aceste lucrări să fie gata. Depinde doar de procedura de achiziție și de cum se va mișca cel care va câștiga.

Mai mult, ne vom orienta spre insula Lacului Morii. Vrem să contractăm studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și să ne gândim cum vom executa lucrările, mai degrabă la anul”, a precizat Ciprian Ciucu, joi, în cadrul unei conferințe de presă, scrie spotmedia.ro.

De asemenea, primarul Sectorului 6 a spus că își dorește ca în zona din spatele Lacului Morii, înspre Giulești Sârbi, să creeze o pădure urbană, care să reprezinte, de asemenea, loc de agrement.

Va continua lucrările la Centrul Favorit

Cirpian Ciucu susține că va continua lucrările la Centrul Favorit, care să nu mai fie doar un cinematrograf, ci un centru cultural.

De asemenea, primarul susține că vrea să finalizeze reconstrucția cinematografului Giulești. Și că atât la Favorit, cât și la Giulești, vrea să facă piațete pentru promenadă, târguri și alte activități.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati