Ciprian Ciucu, primarul liberal al Sectorului 6: Aflu din presă despre inițiativa premierului cum că ar dori o întâlnire cu primarii sectoarelor și cu cel general despre trafic

 Ciprian Ciucu, primarul liberal al Sectorului 6, scrie pe Facebook că a aflat din   presă despre inițiativa premierului cum că ar dori o întâlnire cu primarii  sectoarelor și cu cel general despre trafic.
  • ”Dacă e discuție pe bune, cu cărțile pe față, în care să ne corelăm viziunile si nu un moment de campanie electorală, particip”, a precizat edilul Sectorului 6.

Prima întrebare pentru a ne armoniza viziunile este: prioritizăm transportul în comun și alternativ în raport cu cel cu auto individual sau viceversa?

Dacă răspunsul este că prioritizăm transportul în comun și pe cel alternativ, investim în flota de tramvaie, autobuze, metrou și neapărat în benzi dedicate STB și în piste de biciclete. Pietonalizăm zone centrale.

Dacă răspunsul este că investim în transportul cu auto individual, atunci dăm banii pe poduri, pasaje, parcări, străpungeri și supralărgiri.

Dacă răspunsul este că facem și una și alta, atunci suntem stupizi, nu se va face nimic, vom acționa dispersat, fără proiecte integrate dar subfinanțate (banii nu ajung și pentru una și pentru alta) și, cel mai important, nu vom putea crea comportamente de mobilitate (cu transportul în comun și alternativ sau cu auto individual).

La întrebarea aceasta trebuie să răspundă în primul rând primarii Bucureștiului, iar miniștrii să-i sprijine”, spune Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati