Ciprian Ciucu propune transformare Căii Victoriei din București în zonă exclusiv pietonală

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, propune transformare Căii Victoriei din București în zonă exclusiv pietonală, pentru a atrage investitori pe termen lung care să restaureze clădirile istorice.

El arată că succesul proiectului străzilor deschise, care funcționează de primăvară până în toamna doar în week-enduri, demonstrează că Primăria Bucureștiului, condusă de Nicușor Dan, trebuie să interzică traficul rutier, notează G4Media.

”În primul rând trebuie să atragă investitori care să își dorească afaceri pe termen lung aici. Doar astfel de investitori își vor asuma costisitoare proiecte de restaurare. Acum, impresia mea este că asistăm la un fenomen similar celui de pe litoral, afacerile sunt perene și vizează câștiguri mari cu eforturi mici. Ceea ce e legitim, nicio problemă, dar Calea Victoriei nu va avea de câștigat nimic. Ca să atragi astfel de investitori ai nevoie de predictibilitate: deci, Calea Victoriei trebuie închisă permanent și reconvertită economic. Calea Victoriei va fi salvată doar prin viață economică susținută. Se poate „salva singură „, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

”Apoi poți gândi un program de facilități pentru investitorii care vin aici și care își asumă proiectele de consolidare/ restaurare. Mie îmi e clar, Calea Victoriei este singurul bulevard care poate urma modelul Oxford Street sau La Rambla, evident, păstrând proporțiile”, a mai scris Ciucu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati