Ciprian Ciucu s-a întâlnit cu olimpicii români la astronomie și astrofizică. Unul dintre aceștia a descperit o stea pe care a numit-o România

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu s-a întâlnit astăzi, 18 mai 2021, la sediul Primăriei Sector 6 cu olimpicii internaționali la astronomie și astrofizică.

Unul dintre tinerii prezenți a descoperit și a înregistrat peste 100 de stele variabile. Pe cea mai strălucitoare a numit-o România.

Întâlnirea a avut loc cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la zborul în spațiu al omului de știință și cosmonautului Dumitru Prunariu, a Zilei Internaționale a Astronomiei și a celui mai mare festival de astronomie din România ASTROFEST 2021.

“Miza este pe cât de simplă, pe atât de grea, anume să popularizăm știința pentru a atrage cât mai mulți elevi către fizică, chimie, biologie, genetică, informatică etc cu speranța că, cine știe, poate o să mai repetăm vreodată, în context european de această dată, reușita lui Dumitru Prunariu”, a declarat Ciprian Ciucu, primar Sector 6.

În luna iunie (19 – 20 iunie 2021), bucureștenii sunt așteptați în Parcul Crangași, pentru a admira astrele și a afla mai multe despre sistemul nostru solar. Participanții vor putea testa telescoapele aduse pentru observații astronomice, vor putea viziona expoziția de astrofotografie și vor putea admira roboți.

Evenimentul este organizat de echipa Asociația Science&Technology, împreună cu revista Știință&Tehnică, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 prin Centrul Cultural European al Sectorului 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati