Ciprian Ciucu: Se poate ca în școlile din Sectorul 6 să se învețe într-un singur schimb!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță că este posibil ca în școlile din Sectorul6 să se învețe într-un singur schimb. În acest sens, el spune că Școala Gimnazială Orizont va fi prima din București în care se va învăța din toamnă într-un singur schimb. 
  • Potrivit sursei citate, acest lucru este posibil deoarece a fost construită încă o clădire lângă, ”o clădire nou-nouță eficientă energetic, la standardele nZEB”.
  • ”Se poate ca în școlile din #Sectorul6 să se învețe într-un singur schimb! Școala Gimnazială Orizont va fi prima din #București în care se va învăța din toamnă într-un singur schimb. Acest lucru este posibil deoarece am mai construit încă o clădire lângă.

O clădire nou-nouță eficientă energetic, la standardele nZEB, asigurand o parte semnificativa din energia necesara din surse regenerabile. Astfel, costurile de exploatare vor fi reduse cu aproximativ 40% fata de cele ale unei cladiri care nu respecta exigentele nZEB.”, precizează Ciucu.

Prima școală care beneficiază de un design interior mai potrivit mediului școlar

Este și prima școală care beneficiază de un design interior foarte, foarte fain, mult mai primitor și mai potrivit mediului școlar, arată edilul: ”În anii următori avem în vedere ca majoritatea școlilor noaste să beneficieze de acest tip de design interior.”

  • ”Noul corp are două etaje este dotat cu panouri fotovoltaice, sistem de tratare a aerului cu recuperatoare de căldură, iluminat cu senzori, rampe și toalete pentru persoane cu dizabilități, finisaje trainice, de calitate. Are opt săli de clasă de câte 140 mp fiecare, luminoase, frumoase, care pot fi înjumătățite și dublate, printr-un perete despărțitor.”, anunță Primarul Sectorului 6.

Astfel, Școala Orizont poate avea 16 săli de clasă, mai are una multifuncțională, două cabinete și spații de relaxare cu băncuțe și gradene, la interior: ”Într-o lună va fi complet finalizat. Urmează apoi recepția și mobilarea cu toate cele necesare. Din toamnă, începând cu anul școlar 2024-2025, copiii se vor bucura de el.”

👇 4 UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT AU FOST CONSTRUITE de la zero ȘI DATE ÎN FOLOSINȚĂ, 5 SUNT ÎN LUCRU

”After-school-ul de la Orizont nu este singura construcție de la zero pe care am ridicat-o în ultimii trei ani.”, notează Primarul Sectorului 6. Au fost finalizate și date în folosință:
✔ Alte DOUĂ after-school-uri: la școlile 117 și Sfântul Andrei
✔ Grădinița 274
✔ Creșa de pe Str. Rușețu.
Sunt în lucru, în diferite stadii:
✔ Grădinița ANL Brâncuși
✔ Grădiniță în incinta școlii „Sf. Constantin și Elena”
✔ After-school la Școala 156
✔ After-school și sală de sport la Școala 197
✔ After-school la Școala Orizont. Și urmează altele!

  • ”Cu noile construcții, scădem din presiunea pe unitățile de #învățământ, și asigurăm copiilor noștri condiții de învățare civilizate, plăcute. Îi susținem să iubească #școala, să vină cu drag. Ei sunt viitorul.Mergem mai departe!” transmite Ciucu. CMF: 21240015

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati